Esnaf lokantalarının sırrı çözüldü: Bakın yaptıkları kuru fasulye neden lezzetli

Esnaf lokantalarının sırrı çözüldü: Bakın yaptıkları kuru fasulye neden lezzetli

Esnaf lokantalarının kuru fasulye konusundaki ustalığı uzun zamandır merak konusuydu.

Pek çoğumuz, bu lokantalarda yenen kuru fasulyenin evde yapılanlardan daha lezzetli olduğunu fark etmişizdir. Peki, bu lezzetin sırrı nedir? Sonunda araştırmacılar, bu esrarengiz lezzetin sırrını çözmeyi başardılar.

Esnaf lokantalarının kuru fasulyesinin neden bu kadar lezzetli olduğunu anlamak için öncelikle kullanılan malzemelere ve pişirme yöntemlerine dikkat etmek gerekiyor. Genellikle esnaf lokantalarında kuru fasulye pişirilirken, yüksek kaliteli kuru fasulye çeşitleri tercih edilmekte ve uzun süreli bir pişirme sürecinden geçirilmektedir. Bu, kuru fasulyenin daha fazla su ve yağ emmesini sağlayarak, daha kıvamlı ve lezzetli bir sonuç elde edilmesini sağlıyor.

maxresdefault.jpg

Esnaf lokantalarında yapılan kuru fasulyenin eşsiz lezzeti, ustaların özenle uyguladığı püf noktalarına dayanmaktadır. 30 yıllık deneyimiyle bu konuda oldukça başarılı olan Emin usta, kuru fasulye tarifiyle ilgili sırlarını bizimle paylaştı.

Emin usta, kuru fasulye yaparken en önemli noktanın malzemelerin kalitesi olduğunu vurgulamaktadır. İyi bir kuru fasulye için kaliteli ve taze malzemelerin kullanılması şarttır. Usta, özellikle kuru fasulyenin haşlanacağı suyun kalitesine dikkat edilmesi gerektiğini belirtmektedir.

KURU FASULYENİN TARİFİ

Kuru Fasulye Malzemeler:

  • 1 kâse kuru fasulye
  • 500 gram kuşbaşı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • İsteğe göre baharat
  • Tuz

Kuru Fasulye Yapımı:

  • Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın.
  • Sabah bol suda yıkayıp haşlamak için tencereye alın.
  • Eti düdüklü tencerede haşlamaya alın.
  • İkisi de haşlandıktan sonra bir tencere içerisine sıvı yağı koyup soğanlar kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra etler içerisine konur.
  • Biberler eklenip salça ilavesiyle kavrulmaya devam edilir.
  • Fasulye ve domates eklenip baharat ve tuzu konur.
  • Etin kalan suyunu ekleyip pişirmeye devam edilir.
  • Piştikten sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Kaynak:gazetepencere.com, youtube.com

İlgili Haberler