İç harca eklendiğinde biber dolmasına farklı bir aroma katıyor! İşte lezzet katan tüyo
Biber dolması pişirirken aklınızda bulunması gereken tüyo
Biber dolmasının lezzetini arttırmak için bir tüyo daha paylaşmak istiyoruz. İç harcına eklenen kimyon, biber dolmasına farklı bir aroma katıyor. Bu baharatın sıcak ve baharatlı tadı, yemeğin lezzetini arttırıyor ve damak zevkinize farklı bir tat sunuyor. Biber dolması tarifinizi hazırlarken 1 tatlı kaşığı kimyon eklemeyi unutmayın. Bu küçük detay, yemeğinizi unutulmaz kılacaktır.
BİBER DOLMASININ TARİFİ
Zeytinyağlı Dolma Biber Tarifi İçin Malzemeler
- 500g dolmalık biber (13 adet)
İç Harcı İçin;
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet domates
- 6 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Domates dilimleri
Zeytinyağlı Dolma Biber Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle dolmanın içini hazırlayalım. Bunun için soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Bir tava ya da tencerede zeytinyağı ile soğanı, soğanlar pembeleşene kadar orta ateşte kavuralım.
- Kavurduğumuz soğana yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci, baharatları ve rendelediğimiz domatesleri ekleyerek, 5-6 dakika domatesler suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
- Ardından ocağı kapatalım ve ince kıydığımız maydanozu ekleyerek karıştıralım. İç harcımızı soğumaya bırakalım.
- Bu sırada bizde dolma biberlerin içini çıkartalım. Baş parmağımızla dolma biberin baş kısmına bastıralım ve yavaşça çevirerek çıkartalım ve güzelce yıkayalım.
- İçerisine küçük bir kaşık ile iç harcından 1-2 parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım.
- Tüm harç bittikten sonra dolmalarımızı tencereye yan yana dizelim.
- Domatesten dolma biberlerin üzerini kapatacak şekilde keselim ve kapak şeklinde biberlerin üzerine kapatalım.
- Biberlerin yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edelim ve tencerenin kapağını yarı kapalı olacak şekilde kapatarak kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 35 dakika kadar pişirelim.
- Pirinçler ve dolmalık biberler yumuşadıktan sonra ocaktan alalım. Ilık veya soğuk olarak servis edelim.
Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com