
Yunan Şefler Pişiyi Böyle Kızartıyor. Börekten Bile Daha Lezzetli Oluyormuş...
Yunan usulü peynirli pişi tarifi. İşte hamur işi sevenlerin vazgeçilmezi olacak o lezzet.
Yunan mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan pişi, Türk mutfağında da oldukça sevilen bir atıştırmalık olarak karşımıza çıkıyor. Genellikle kahvaltılarda tercih edilen peynirli pişi, özellikle kızartılarak yapıldığında adeta bir lezzet şölenine dönüşebiliyor. Yunan şeflerin kullandığı özel bir kızartma tekniği sayesinde pişi, börekten bile daha lezzetli bir hale geliyormuş. İşte size evinizde kolayca deneyebileceğiniz nefis peynirli pişi tarifi:
Pişi yapımı için malzemeler
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket maya
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Hazırlanışı
Bir kapta elekten geçirdiğiniz unun üzerine maya ve tuzu ekleyin. Karışıma suyu ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamından biraz yumuşak hale gelen hamuru dinlenmesi için 30 dakika üzerini kapatarak bekletin. Daha sonra merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açıp içine peynirli maydanozlu harcınızı koyup yarım daire şeklinde katlayıp kapatın. Kızgın yağda kızartın. Servis etmeden fazla yağını çekmesi için bir peçetenin üzerinde bekletmeyi unutmayın.
Yunan şeflerin kullandığı özel kızartma tekniği sayesinde hazırladığınız peynirli pişiler, inanılmaz bir lezzete dönüşecek. Sıcak sıcak servis yaparak sevdiklerinizle paylaşabilir ve onların beğenisini kazanabilirsiniz. Afiyet olsun!