CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Menemen’in bağrına adaletsizlik hançeri saplanmıştır!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Menemen’in bağrına adaletsizlik hançeri saplanmıştır!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Menemen Belediyesi’nin yeni başkan vekili seçimi için yapılan kura çekiminden AKP’li adayın çıkmasına , “Menemen’in bağrına adaletsizlik hançeri saplanmıştır” diye tepki gösterdi.

Torun, Menemen Belediyesi’nin yeni başkan vekili seçimi için yapılan kura çekiminde AKP’li adayın çıkmasına dair açıklamalarda bulundu. Seyit Torun yaşananları şöyle aktardı:

“Menemen Belediyesi’nin yeni başkan vekili, Belediye Meclisi’nde yapılan oylamalardan sonuç çıkmayınca, 1 Aralık 2020’de kura yöntemiyle belirlendi. Kura çekiminin nasıl yapılacağı da tamamen iktidar partisi temsilcilerinin önerisiyle karara bağlandı. Bu yöntemle kura çekildi ve partimizin adayı Sayın Deniz Karakurt seçimi kazandı. Mahkeme de tamamen haksız ve hukuksuz bir şekilde 17 Aralık 2020’de kura çekiminin yürütmesini durdurdu. İzmir Valiliği ise daha mahkemenin kesin kararı ortaya çıkmadan, kura çekiminin yeniden yapılması için adeta bir dayatma içine girdi. Millet İttifakı olarak yapılan haksızlığa karşı Belediye Meclisi toplantılarında sonuna kadar direndik. Bu süreçte belediye meclis üyelerimiz, iktidar temsilcilerinin, utanmazca yaptığı, cezaevi tehditlerine dahi maruz kaldı.”

“HALKTAN ALAMADIKLARI YETKİYİ DARBEYLE ALANLARI MİLLETİN VİCDANINA HAVALE EDİYORUZ”

Yaşanan durumun adaletsiz olduğunu belirten Torun şunları söyledi:

“Devletin temeli adalettir ve adaletin olmadığı yerde zulüm başlar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, halkın iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımıyoruz. Bugün bu hukuksuzluğu yapanlar, kazandıklarını sanıyor. Halktan alamadıkları yetkiyi darbeyle alanları, utanacakları yerde sevinç gösterilerinde bulunanları milletin vicdanına havale ediyoruz. Biz, adaletsizlik karşısında hiçbir zaman susmadık, susmayacağız. Zalimin karşısında asla eğilmedik, eğilmeyeceğiz. Halkın iradesini, halkımızla birlikte sonuna kadar savunacağız. Devam eden dava sürecinin takipçisiyiz. Eğer bu ülkede adaletin kırıntısı kaldıysa bu hukuksuz seçim süreci iptal edilecektir. Milletimiz tüm yaşananları görüyor. İnanıyoruz ki halkımızın desteğiyle, ilk seçimlerde de bu adaletsiz düzeni adaletle yıkacağız.”

İlgili Haberler