Çorlu tren kazasının 4. duruşması bugün görülüyor

Çorlu tren kazasının 4. duruşması bugün görülüyor

Çorlu tren kazasının 4. duruşması bugün Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde görülüyor.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili davanın dördüncü duruşması bugün Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde görülüyor.

Kazanın ardından başlatılan soruşturma sonunda asli kusurlu bulunan TCDD personelleri Turgut Kurt, Özkan Polat, Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında ‘taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor. Aileler ise TCDD yönetimi ve Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin de yargılanmasını talep ediyor.

Duruşma öncesi aileler hayatını kaybedenlerin isimlerini ve yaşlarının okunduğu adalet yürüyüşünü gerçekleştirdi. Halk eğitim merkezine yürüyen aileler burada basın açıklaması yaptı. Katliamda kızını kaybeden Zeliha Bilgin, "Tek istediğimiz en alt kademeden en üst kademeye kadar bu ihmal zincirlerinde kimin imzası varsa yargılansın, korunmasın. Tek istediğimiz adalet!" dedi.

Duruşmanın başlamasıyla gazetecilerin mahkeme salonuna bilgisayarla girmesi mahkeme kararıyla yasaklandı. Avukatlar karara itiraz ederken; mahkeme itirazları reddetti.