Deprem sonrasında Elazığ'a yardım seferberliği

Deprem sonrasında Elazığ'a yardım seferberliği

Türkiye, dün akşam Elazığ’dan gelen deprem haberiyle sarsıldı. Saat 20.55’te gerçekleşen depremin büyüklüğü Kandilli Rasathanesi verilerine göre 6.5.

Kilis’ten Samsun’a, Irak’tan Suriye’ye kadar oldukça geniş bir coğrafi alanda hissedilen depremin merkez üssü Elazığ ile Diyarbakır arasında yer alan Sivrice ilçesiydi.

Deprem bilgisinin ulaşmasının ardından bütün Türkiye Elazığ’daki mağdur yurttaşların yardımına koşmak için seferber oldu.

Başta bakanlıklar ve yetkili kurumlar olmak üzere, Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Milliyetçi Hareket Partisi kendi içlerinde acil koordinasyon birimleri oluşturarak, Elazığ’a yardım konvoyları oluşturdular.

Öte yandan, tüm Türkiye’nin ve dünyanın kalbi Elazığ’da depremden zarar gören vatandaşlarımızla birlikte attı.

Haluk Levent deprem nedeniyle Bursa konserini iptal etti.

Atilla Taş'ın mesajı: "Elazığ yanındayım! Çok geçmiş olsun canoğlu canlar"

Gökhan Özoğuz'un mesajı: "Kalbimiz seninle Elazığ"

Mustafa Sandal'ın mesajı: "Yürekler burkuldu. Elazığ için dualarımı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet ailelerine sabır diliyorum."

Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, depremin yaşandığı Elazığ ve Malatya’ya gitmek isteyen fakat yol parası olmayan vatandaşları, kendi imkanlarıyla göndereceğini söyledi.

Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği, Malatya ve Elazığ’da acil yaşam malzemesi olarak battaniye, gıda paketi, sıcak yemek dağıtımı yaptı.

Afyonkarahisar'da nakliyeciler Elazığ'a gönderilecek tüm yardım malzemelerini ücretsiz taşımaya hazır olduklarını açıkladılar.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Elazığ'da meydana gelen ve başta Malatya olmak üzere bir çok ilde hissedilen 6.8 şiddetindeki deprem sonrasında sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Bolu’dan memleketleri Elazığ ya da Malatya’ya gitmek isteyen üniversiteli öğrenci kardeşlerimizin ulaşım ücretlerini Bolu Belediyesi olarak biz karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 27 Ocak Pazartesi günü Çorlu ilçesinde düzenlenecek olan “19’dan Çok Önce, 23’ten Sonsuza” isimli Senfonik Destan Konseri, Elazığ’da meydana gelen ve bölgenin büyük bir bölümünü olumsuz olarak etkileyen şiddetli deprem dolayısıyla ileri bir tarihe ertelenmiştir.