Eskişehir'de erkekler kadınlar için yürüdü

Eskişehir'de erkekler kadınlar için yürüdü

Eskişehir’de erkekler, kadına şiddeti protesto etti.

Eskişehir’de bir araya gelen erkekler, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşü organize eden Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Nuran Yenilmez, “Bu eylemin eyleyeni erkekse, erkeklerin yürümesi lazım dedik ve böyle bir etkinliğe öncü olduk” dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesinde Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Eskişehir Şubesi, kadına yönelik şiddete ‘hayır‘ demek için bu kez erkekleri organize ettiği bir etkinliğe davet ederek farkındalık yürüyüşü düzenledi.

Günler öncesinden duyurulan erkeklerin kadına şiddete hayır yürüyüşüne yaklaşık 200 kadar erkek katıldı.

Tepebaşı ilçesindeki Ulus Anıtı önünde toplanan erkeklere CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katılarak destek verdi.