İmamoğlu isyan etti: Yapmayın!

İmamoğlu isyan etti: Yapmayın!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgını tehlikesini hiçe sayarak, havaların güzel olmasını fırsat bilip dışarıya çıkan vatandaşlara tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurmaylarıyla telekonferans yöntemiyle yaptığı sanal toplantıların ardından, kameraların karşısına geçti. İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından ve İBB TV’den canlı yayınlanan konuşmasında şunları söyledi:

“Biliyorsunuz hem devletimiz hem de İBB olarak biz, küresel salgının Türkiye’de daha fazla yayılmaması için çeşitli önlemler alıyoruz. Bunlar, hiç de isteyerek aldığımız önlemler değil. Bu önlemlerin en önemli merkez noktası İstanbul. Bu benim içimi acıtan bir çalışma ama sağlığımızı korumak adına birinci önceliğimiz. Bu süreç, bir seferberlik süreci. Bu sadece bakanlığın, İBB’nin ya da diğer belediyelerin gayretiyle olmaz. Bu seferberlik sürecinin en önemli halkası siz kıymetli vatandaşlarımız, hemşehrilerimizsiniz. Bireyler olarak, bu görünmez düşmana karşı olan savaşımızda öneminiz çok fazla. Lütfen evinizden çıkmayın. Lütfen topluluklara karışmayın. Çok hızlı yayılan bir virüsle karşı karşıyayız. Bunu çok ama çok ciddiye alın.”

BELGRAD ORMANI UYARISI

“Bugün, İSKİ’nin Üsküdar için son derece önemli bir yatırımını yerinde görmek için, kimseye haber vermeden Üsküdar’a gittim. İnanır mısınız; sokakta en fazla gördüklerim de aslında bu salgında en çok risk altında olan yaş almış insanlarımızdı. Evet, İstanbul’da harika bir hava var. Çok güzel bir güneş var. İstanbul çok güzel. Kabul ediyorum. Ama bugün, o gün değil. Evde oturmak yerine, temiz havaya çıkmak istiyor olabilirsiniz. Bugün birçok ihbar aldım. Belgrad Ormanı’na, başka noktalara insanlar akın akın hareket etmişler. Bu, tümüyle yanlış. Bunu yapmayın. Balkonunuzda oturun. Camlarınızı açın, evinizi havalandırın. Dışarıya çıkıp, özellikle toplu alanları yoğunlaştırarak, birbirimizi çok büyük bir tehdit altına sokuyoruz. Özellikle 60 yaş ve üstü kıymetli yaş almış hemşehrilerim; lütfen sözlerimize kulak verin. Bu virüs şu ana kadar ortaya çakardı ki yaş almış insanları ne yazık ki çok derin etkiliyor. Kısacası öldürüyor. Siz bize lazımsınız. Çocuklarınıza torunlarınıza lazımsınız. Lütfen kendinizi izole edin.”

BİRLİKTE BAŞARMAK İÇİN

“Gençlere de burada düşen bir görev var. Siz de hem kendinizi izole edeceksiniz hem de anne-babanızın ya da büyüklerinizin bu kurallara uymasında onlara yardımcı olacaksınız. Hatta biraz da zorlayıcı, denetleyici olacaksınız. Sarılma, tokalaşma, öpüşme bir müddet yok. Mesafeyi koruyacağız. Bir süre anaannelerimize, dedelerimize sarılmayalım. Elbet bu günler geçecek ve tekrar onlara sarılıp oyunlar oynayacaksınız. İstiyoruz ki, bugün üzülmeyelim. ‘Birlikte başaracağız’ dedik. Birlikte başarmak için; birlikte çalışmalı, birlikte gayret göstermeliyiz. Ama size söz veriyorum; şu zor günler bir geçsin, sizlere özel olarak İstanbul’da harika zamanlar yaşatacağız. Önceliğimizi sizlere vererek bu zor ve sıkıcı günlerin acısını en güzel, en mutlu şekilde çıkaracağız. İstanbul’un keyfini hep birlikte yaşayacağız. Hepinizi çok seviyorum. Allah hepimizi korusun. Ellerinizden öpüyorum büyüklerimiz. Gençlere mesajlarım alındı diye düşünüyorum. Çocuklar, hepinizin gözlerinden öpüyorum. Hepinize sağlıklı günler dilerim. Birlikte başaracağız.”