Meral Akşener: “Hükümet, Doğu Türkistan'da yapılan zulümlere sessiz”

Meral Akşener: “Hükümet, Doğu Türkistan'da yapılan zulümlere sessiz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karar TV Gündem Özel programında Elif Çakır ve Taha Akyol'un sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karar TV Gündem Özel programında Elif Çakır ve Taha Akyol'un sorularını yanıtladı. Akşener, Erdoğan’ı Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek üzerinden eleştirdi. Karar TV'de yayınlanan Gündem Özel’e konuk olan Meral Akşener, gazeteci Taha Akyol ve Elif Çakır’ın sorularını cevapladı.

Hükümetin Çin politikasına tepki gösteren Meral Akşener, Vatan Partisi’nin Cumhur İttifakı’nı desteklemesiyle iktidarın Çin’e yaklaşımının değiştiğini ifade etti.

Perinçek’in Çin politikalarına desteğini hatırlatan Akşener, “Hükümet, Doğu Türkistan'da yapılan zulümlere sessiz” ifadesinde bulundu.

Akşener “Sayın Doğu Perinçek nedeniyle Çin'in dokunulmazlığı var. Hükümet, Doğu Türkistan'da yapılan zulümlere sessiz. Çin'in Türkiye'deki savunucusu Doğu Perinçek! Hey, gidi günler hey... Kimler, kimlerle berabermiş” diye tepkisini dile getirdi.

mera.jpg

 

Akşener'İn konuşmasından satır başları şöyle: 

"Uygur Türkleri mezalime uğruyor. Doğu Türkistan'da her eve bir Çinli erkek yerleştiriliyor. Çin'in Türkiye'deki savunucusu Doğu Perinçek iktidar ortağı, Çin'in dokunulmazlığı var! Uygurlar Müslüman değil mi?"

Meral Akşener, Çin aşısı hakkında şöyle dedi: "Önce Sayın Erdoğan herkesin gözü önünde yaptırsın, ondan sonra bakarız duruma. Türkiye'nin aşıda çoğunlukla tek bir kaynaktan beslenmesi doğru değil."

"Ülkeyi itibarlı kılan parasıdır, kimliğidir, pasaportudur. İtibar giydiğiniz elbise, bindiğimiz araba veya uçak değildir. Bunlar insanı görgüsüz yapar."

"Seçmen sizden hesap sorar ve sizi tanzim eder."

"Bıkmış ve yorulmuş. Bu dilden çok rahatsız olduklarını söylüyorlar bana. Benim dilimden. Makul siyaseti inşa ediyoruz."

"AKP seçmeni eskiden korkuyordu. Ondan da vazgeçmiş durumda. Göreceksiniz, mümkün değil bu seçimde eski oylarını alabilmesi..."

"Şimdi vatandaş seçim istiyor ama vatandaş kavga istemiyor. Kavga eden kaybedecek. Vatandaş kendi derdinin konuşulmasını istiyor. "

"Bu partili cumhurbaşkanlığı sistemini Türkiye taşıyamıyor. Bu partili sistem de Türkiye'yi taşıyamıyor."

"Fakirliğin yönetildiği bir ülke karşı karşıyayız. O esnaf bunun farkında!"

"28 Şubat'ın Meral Akşener'ine kafir dendi. Siz o zaman ne yaptınız?"

"Hayvancılık yapan bir ilçede, Kütahya'da, siftah yok. Durum çok vahim."

"Özel sektör bile küçük yerlerde AKP teşkilatı altında. Genç bir arkadaşı işten çıkartmışlar. Onunla ilgilenildi ama iş bulamadı"

"Milletvekilliğinin bir itibarı var mı yok? Bakın buraya yazıyorum tarih olsun diye, seçimde kazanamayacaklar!"