Meydan Beşiktaş'ta kadın çalışan, mal sahibi tarafından darbedildi

Meydan Beşiktaş'ta kadın çalışan, mal sahibi tarafından darbedildi

Meydan Beşiktaş'ta kadın çalışanın mal sahibi tarafından darbedildiği görüntüler yayımlandı. Mal sahibinin 'Ben gelince neden ayağa kalkmadınız' dediği iddia edildi.

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan 'Meydan Beşiktaş'ta çalışan Gaye Akıl isimli kadın, mal sahibi Şahin Şeker'in kendisine ve bir erkek çalışana şiddet uyguladığını açıkladı ve görüntü yayınladı. Şikayetçi olduğunu açıklayan Akıl, kamuoyundan destek istedi.

Meydan Beşiktaş'ın mal sahibi Şahin Şeker'in, müşterilerin giriş yaptığı bölgede çalışan personellerini 'Ben gelince neden ayağa kalkmadınız' diyerek darbettiği iddia edildi.

Meydan Beşiktaş'ta Dorock XL adına çalışan Gaye Akıl isimli çalışan yaşananları sosyal medya hesabından paylaştı. Mal sahibi tarafından darbedildiğini belirten Akıl, savcılıktan bir dönüş beklediğine vurgu yaptı. 

ÇALIŞANLARIN DARBEDİLMESİNİN GÖRÜNTÜLERİ YAYIMLANDI

Gaye Akıl darp olayının görüntülerini de yayımladı.

DOROCK XL: MARKAMIZI ALANDAN ÇEKTİK

Görüntülerin yayınlanmasının ardından bir açıklama yapan Dorock XL, darp olayını gerçekleştiren Şahin Şeker'in, Beşiktaş Dorock XL markasının kullandığı otopark alanın mal sahibi olduğuna dikkat çekti. Açıklamada, "Şahin Şeker, Dorock XL çalışanını darp etmiştir. Dorock XL markası Gaye Hanımı’ın en başından beri yanında yer almıştır ve markasını aynı gece alandan çekmiştir." denildi.

Darbedilen Gaye Akıl da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Küçük bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum. Yaklaşık 5 yıldır  Dorock XL markasıyla çalışıyorum. Olayın yaşandığı andan itibaren  Dorock XL yönetimi hep yanımda oldu ve sırf bu olaydan dolayı olay gecesi marka adını Meydan Beşiktaş’tan çekti.

NE OLMUŞTU?

Twitter’da ‘@bersunbuldu’ adlı kullanıcı ismini kullanan bir kadın, E. ve diğer dört arkadaşıyla birlikte 20 Şubat’ta bara gittiğini, para çekmek için dışarı çıkıp yeniden içeri girmek isteyince kapıdaki kadın görevlinin giriş damgasını görmek istediğini anlattı.

Daha sonra bir arkadaşlarının parasının eksik olduğunu düşünerek bardan dışarı çıktıklarını ve vestiyerdeki eşyalarına baktıklarını anlatan kadın, yeniden içeri girmek istediklerinde kapıdaki kadın görevlinin E.’nin bileğindeki giriş damgasını görmek istediğini dile getirdi.

Kadın, görevliye “Yeni çıktık” dediklerini ancak “Ben sana zaten gıcık olmuştum” diye yanıt aldıklarını kaydetti.

Müşteri daha sonra şunları kaydetti: “(E.’nin) Gösterilen bileğini ters çevirerek saçı çekilmeye başlandı. Diğer iki erkek güvenlik görevlisi olaya dahil olup, kadın görevliyi çıkarıp E.’yi yere fırlatarak vurmaya, tekmelemeye, darp etmeye başladılar. Mağdur edilen arkadaşım tekrar sırtına vurulup yerde sürüklendi ve bir erkek arkadaşımız gelene kadar darp görmeye devam etti. Bu süreç içinde E. ile beraber olan ben ve diğer kız arkadaşım müdahale etmeye çalışırken kendi irademiz dışında şiddet kullanılarak etraftaki görevliler tarafından itilerek uzaklaştırılmaya çalışıldık. Tek istediğim güvenlik görevlileriyle konuşmakken, merdivenlerden itilerek ben de şiddete maruz kaldım. Şiddeti durdurmaya çalışırken ‘Sonunuz arkadaşınız gibi olur’ diye tehdit edildik.”

Kendisine hakaret edildiğini de belirten kadın, polise şikayette bulunduklarını ve gerekli işlemlerin başlatıldığını, hukuken sürecin peşinde olduklarını ifade etti.

'KARŞILIKLI DARP'

Dorock XL de iddialar üzerine Twitter hesabından yayınladığı açıklamasında bar girişinde müşteri ile güvenlik personeli arasında karşılıklı darp yaşandığını aktarmıştı.

Açıklamaya göre iki kadın birbirini şikayet etti ve diğer güvenlik personelleri kavgayı bitirmek için olaya dahil olmuştu.

Açıklamada ‘olaya kontrolsüzce karışan’ bir görevlinin aynı gün işten atıldığı dile getirilerek kavgaya karışanların açığa alındığı bilgisi verilmişti.

GÖZLATINA ALINDI

Meydan Beşiktaş'ta kadın çalışanın mal sahibi tarafından darbedildiği görüntüler yayımlandı. Mal sahibinin 'Ben gelince neden ayağa kalkmadınız' dediği iddia edildi. Şahin Şeker, daha sonra gözaltına alındı.