
Soyer'den flaş yerelleşme mesajı
Büyükşehir Belediyelerinin bazı yetkilerinin yeni dönemde ilçe belediyelerine aktarılacağının basında yer alması üzerine konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer yerelleşme vurgusu yaptı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, AKP genel merkezi tarafından hazırlıkları sürdürülen ve ilerleyen dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taslak şeklinde gönderilecek olan yetki konusu hakkında açıklama yaptı.
Basında yer alan gelişmeye göre yeni uygulama kapsamında Büyükşehir Belediyelerine ait bazı yetkiler ilçe belediyelerine aktarılacak.
DİLERİM İZMİR OLARAK YERELLEŞMEDEN NASİBİMİZİ ALIRIZ!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer yaptığı açıklamada, “Çok iyi görüyorum. Keşke daha çok yerelleşse, keşke daha çok yerelin gücü artsa… Hatta kapatılan beldeler tekrar açılsa, köyler tekrar köy olsa. Ne kadar geriye gidilse o kadar doğru. Ne yazık ki otorite ve yetki giderek daha çok merkezileşiyor. Bu da sağlıklı bir şey değil. Çünkü dünyada tersine otoritenin giderek yerelleşmesi ve merkezi otoritenin yerele devredilmesi gibi bir eğilim var. Dilerim İzmir olarak böyle bir eğilimden nasibimizi alırız ve yerelleşir” dedi.