Tekbir sesleriyle AKP'ye geçen Menemen Belediyesi işte böyle kaybedilmiş!

Menemen Belediye Başkanı seçilen Aydın Pehlivan'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde "CHP içerisinden 3 oy bize verdiler" sözleri her şeyi anlattı.

İzmir'in Menemen ilçesinde CHP ve İYİ Parti'nin tüm itirazlarına rağmen tekrar ettirilen kuranın ardından Belediye Başkanvekilliği koltuğuna oturan AKP'li Aydın Pehlivan'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşurken "12 meclis üyesi bizde 19  karşı taraftaydı, 10 AKP, 2 MHP, efendim CHP içinden 3 oy bize verdiler" demesiyle her şey açık ve net ortaya çıkmış oldu.

CHP İrade Grubu Sözcüsü Hakkı Aydos'un tepkisi sert oldu:

Kara leke

Kubilay'ın kemiklerini sızlattınız..

15 CHP, 3 İYİ Parti, 10 AK Parti, 2 MHP ve 1 Bağımsız Meclis üyesi olan Menemen Belediyesi'nde 3. tur oylamada CHP adayı 15 -AKP adayı 15 oy...

Buna göre ilçe başkanı ya da il başkanı da bu işte kim müdahilse koskoca Menemen ilçesine bu rezilliği yaşatan, teslim eden yapının 1 dakika bile durmadan derhal istifa etmesi gerekir.


NE OLMUŞTU?


Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un "zimmet ve irtikap" suçlarından hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmasının ardından Belediye Meclisi'ndeki oylamada 4. turda da sonuç alınamayınca yapılan kura çekiminde Belediye Başkan Vekilliği görevine Deniz Karakurt getirilmişti.

AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan'ın seçimde cam kavanoz içinde yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle yaptığı başvuru üzerine İzmir 2. İdare Mahkemesi, usule aykırı olduğu gerekçesiyle kura çekiminin yürütmesini durdurmuştu. 

CHP'lilerin yürütmenin durdurulması kararına karşı yaptığı itirazı İzmir Bölge İdare Mahkemesi reddetmişti.

Belediye Meclisinin 4 Ocak'ta planlanan toplantısı, CHP ve İYİ Partili üyeler katılmayınca yapılmamış, 7 Ocak'taki meclis toplantısında da CHP ve İYİ Partili üyelerin oylarıyla kura çekimi gündemden çıkarılmıştı. 

Kura çekiminin ikinci kez yapılamamasının ardından İzmir Valiliği tarafından sürecin tamamlanması için Başkan Vekili olarak İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan görevlendirilmişti. 

Kura çekilişi sonrası kurayı kazanan taraf AKP'li Aydın Pehlivan olmuştu.

İlgili Haberler