CHP'den Davutoğlu'na sert çıkış: Sizin döneminizde muhaliflere yapılanlar...

CHP'den Davutoğlu'na sert çıkış: Sizin döneminizde muhaliflere yapılanlar...

CHP’li Bekaroğlu, eski Başbakan Davutoğlu’nun kendisi ile program yapan Yavuz Oğan, Akif Beki ve İsmail Saymaz’ın işine son verilmesi ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Bekaroğlu, Peki, sizin döneminizde muhaliflere yapılanlar ne olacak?" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisiyle program yapan üç gazetecinin programların son verilmesinin ardından yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Davutoğlu’na kendisinin başbakanlık yaptığı dönemdeki hak ihlallerini ve sansürü hatırlatan Bekaroğlu, şunları söyledi:

CHP'den Davutoğlu'na sert çıkış: Sizin döneminizde muhaliflere yapılanlar...

“Ya... İşte sayın Davutoğlu... Gördünüz değil mi, ne yapıyorlarmış, anladınız mı şimdi, muhalif olmak nasıl bi şeymiş? Peki, sizin döneminizde muhaliflere yapılanlar ne olacak? Hani pişmanlık, nerede özür?”

Gazeteciler Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki’nin Rus haber ajansı Spuntik’teki programlarına, yeni parti kurma hazırlığında olan Ahmet Davutoğlu’yla görüşmeleri ve YouTube kanallarında yayınlamalarının ardından son verilmişti. Oğhan’ın Sputnik/RS FM’de yaptığı bir diğer program, ‘Bi De Bunu Dinle’ de yönetim tarafından sonlandırılmıştı. Yaşananların ardından 3 yılı aşkın süredir sabahları Spuntik’te program yapan Zafer Arapkirli de yayınla yollarının ayrıldığını duyurmuştu.

Ahmet Davutoğlu, Oğhan, Saymaz ve Beki'nin programlarına son verilmesinin ardından yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

Dün benimle mülakat gerçekleştiren üç basın mensubu Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz'ın programlarına son verilmesinden büyük üzüntü duydum. Kendileri sadece gazetecilik yaptılar. Bu kararın hiçbir izahı yok. Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız"