ÖZEL | Eski THK Başkanı Atılgan'dan sert çıkış: Bu çamur bana yapışmaz!

ÖZEL | Eski THK Başkanı Atılgan'dan sert çıkış: Bu çamur bana yapışmaz!

Eski THK Başkanı Kürşat Atılgan, hakkında öne sürülen iddialara karşı YURT'a konuştu. Atılgan, "Bu çamur ve iftiralar bana değil, sahibine yapışacak" ifadelerini kullandı.

Yurt Haber Merkezi

Eski Türk Hava Kurumu(THK) Başkanı Kürşat Atılgan, THK Başkanlığı'nın kendisi hakkında karalama kampanyası yürüttüğünü ileri sürmüştü. Atılgan, iftira girişimi hakkında yasal haklarını kullanacağını söyleyen yazılı açıklamasında THK yönetim, denetleme ve disiplin kurulu üyelerince acil genel kurul çağrısı yapıldığını ve toplu istifa edildiğini belirterek, THK'nın delegesi olarak seçilen mevcut genel başkan A. Bertan Nogaylaroğlu'nun yetkisi olmadığı halde THK'yı zarara sokacak anlaşmalara imza attığını savunmuştu.

Kuruma ait olan ve Laleli'de bulunan Wyndham İstanbul Old Oteli'nin tahliye davasının 4 yıldır sürüyor olmasına rağmen eski kiracılarına peşkeş çekilmeye çalışıldığını ileri süren Atılgan, THK delegesinin neredeyse tümünün Olağanüstü Genel Kurul yapılmasını istediğini fakat Bertan Nogaylaroğlu'nun hukuka aykırı bir biçimde buna direndiğini ifade etmişti. 

Atılgan, açıklamasında şunları dile getirmişti:

THK delegeleri ve yönetim kurullarının kendisine karşı güvensizliğini savuşturmak için iftira ve yalana başvurarak hayali bir senaryoyu gerçekmişçesine mahkemelere ve basına aksettirmektedir. Bir önceki genel başkan olan ben Kürşat Atılgan'ın THK Vakfı'ndaki göreve başladığım tarih olan 1 Mayıs 2015'ten 7 ay önce yapılmış bir sözleşmede (27 Kasım 2014) usulsüzlük olduğunu iddia ederek, iftira yoluyla şahsımı karalayıp kamuoyu önünde basın yoluyla olumsuz algı yaratmaya çalışmaktadır. Bu çirkin iftira girişimi hakkında derhal yasal haklarımı kullanacağımı kamuoyuna saygıyla duyururum.

YURT'a konuşan eski THK Başkanı Kürşat Atılgan, şunları kaydetti: 

Türk Hava Kurumu'nu ne kadar namusluca ve dürüstçe idare ettiğimi herkes bilir. Delegeler, mevcut genel başkanı, benim kefaletimle oy vererek seçti. Yoksa seçmeyecekti. Benim ve Hava Kuvvetleri Komutanı'nın kefaletiydi... Kuruma ait bütün organlar istifa etmişken, Olağanüstü Genel Kurul'a gitmekten başka çare kalmamışken, böyle bir süreci engellemek mümkün değildir. Kimin elinde ne bilgi varsa, eteğinde ne varsa delegeye gidip, anlatıp, delegeden ve kurumun gerçek sahipleri olan şube başkanlarından gerekli desteği alması gerekir. Basın yoluyla isim kirletmeye çalışmak ve iftira atmak adice bir davranıştır.

THK'nın Laleli'deki otelinin de peşkeş çekilmek üzere olduğunu işitiyorum ve basından takip ediyorum. Eski başkan o konuyla ilgili ceza almıştı. Anlaşılan yeni başkan da aynı yolu takip etmeye kararlı. Bu doğrultuda asıl yolsuzluk ve usulsüzlük peşinde olan kendisidir.  Yönetim kurulu kararı olmadan eğer oteli birilerine peşkeş çekerse, millet adına onun da takipçisi olacağım. Dolayısıyla Kürşat Atılgan'ın üzerine çamur bulaşmaz ama kendisine büyük bir çamur ve vebal bulaşır. İstinaf mahkemesinde tahliye kararı görüşülmekte olan bu oteli, içindeki kiracıya tekrar peşkeş çekmeye çalışmak kanunsuzdur, hukuksuzdur. Olağanüstü Genel Kurul'u engellemek için şahsımın üzerine attığı çamur ve iftira kendisine bulaşacaktır.