ÖZEL | Haftalardır direnmekten vazgeçmediler: Sabrımızın sonuna geldik!

ÖZEL | Haftalardır direnmekten vazgeçmediler: Sabrımızın sonuna geldik!

Sendikalı olmak istedikleri için işten atılan Saica Pack işçileri, direnişin 127'nci gününde...

Tolga Kaan Ateşli 

Sakarya'nın Söğütlü ilçesi, Soğucak 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve daha önce Norm Ambalaj şirketine ait olan şimdiki adıyla Saica Pack fabrikası, 1 Nisan'da İspanyol sermayesine satıldı. Fabrikanın satılmasının ardından gasp edilen haklarını temin etmek için sendikal örgütlenmeye başlayan ambalaj işçilerinden 6'sı, hukuksuz bir biçimde işlerinden atıldı. Atılmaların ardından 'işe geri iade' talebiyle fabrika önünde çadır kurarak direnişe geçtiler. İşçiler direnişlerinin 127'nci gününde...

İLGİLİ HABER: Saica Pack işçisi direnişin 100'üncü gününde patronların ensesinde!

'DAVAMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
İşçilerden Aytaç Kaya yaptığı açıklamada, "Sakarya Söğütlü OSB'de 127 gün önce işten çıkarıldık. Firmamız Saica Pack bizi etik olmayan bir şekilde işten çıkardı. Bu çıkıştan sonra aldığımız karar ve sendikamızın yönlendirmesiyle direniş çadırımızı kurduk. 127 gündür çadırdayız ve kimi zorluklar da gördük. Ancak bunun yanında destek de gördük. Halkın desteği, sivil toplum örgütlerinin desteği ile bilgilendik. Bizi destekleriyle, yanımızda olmalarıyla onure ettiler. En büyük desteği ise içerideki arkadaşlarımızdan gördük. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Yeri geldi sabah 6'da yeri geldi sabah 7'de geldik fabrika önüne. Hiçbir gün demedik ki; 'Bugün direncimiz kırıldı, çadırı kurmayalım' ya da 'Davamızdan vazgeçelim'... Davamızı 127'nci gününe getirdik. Çok şükür birliğimiz açısından da bir sıkıntı yaşamadık" ifadelerini kullandı. 

'SABRIMIZIN SONUNA GELDİK!'
Erkan Gürlü, "127 gün oldu... 127 gündür tek bir istediğimiz var, atıldığımız iş yerine geri dönmek, ekmeğimizi alnımızın teriyle kazanmak. Tek bir derdimiz var; buraya, Saica Pack'a sendikalı bir şekilde tekrar dönebilmek. Tek bir derdimiz var, Söğütlü OSB'ye sendikanın girdiğini görmek. Başka bir isteğimiz ya da derdimiz yok... Biz savaştan yana asla olmadık, barıştan yana olduk ama artık 127 gün oldu. Sabrımızın sonundayız... Bunu herkesin bilmesini istiyorum!" diyerek, geri adım atmayacaklarını ve ekmekleri ve sendikal hakları için direnmeye devam edeceklerini dile getirdi. 

'VAZGEÇECEĞİMİZİ DÜŞÜNEN VARSA YANILIYOR'
Direnen işçilerden Ahmet Erdem Geyik ise, "Biz 127 gündür bir kez bile kuşkuya düşmedik. Gücümüzü, enerjimizi birlikteliğimizden, sınıf kardeşliğimizden aldık. Bu bundan sonra da böyle olacak. Vazgeçeceğimizi düşünen varsa yanılıyor. Haklarımızı kazanana kadar hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Her daim yanımızda olan emekçi arkadaşlarımıza, emek örgütlerine teşekkür ediyoruz. Bilsinler ki onlar da bundan böyle yalnız değildir. Bizi kurtaracak olan emekçilerin yan yana gelmesi, dayanışmasıdır" dedi.