ÖZEL | Saica Pack işçisi direnişin 100'üncü gününde patronların ensesinde!

ÖZEL | Saica Pack işçisi direnişin 100'üncü gününde patronların ensesinde!

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan ve 99 gündür fabrika önünde direnen Saica Pack işçileri, direnişin 100. gününde fabrika önünde eylem gerçekleştirecek. Eyleme emek örgütleri ve siyasi partiler de destek olacak.

Tolga Kaan Ateşli

Sakarya'nın Söğütlü ilçesi, Soğucak 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve daha önce Norm Ambalaj şirketine ait olan şimdiki adıyla Saica Pack fabrikası, 1 Nisan'da İspanyol sermayesine satıldı. Fabrikanın satılmasının ardından gasp edilen haklarını temin etmek için sendikal örgütlenmeye başlayan ambalaj işçilerinden 6'sı, hukuksuz bir biçimde işlerinden atıldı. Atılmaların ardından 'işe geri iade' talebiyle fabrika önünde çadır kurarak direnişe geçtiler. 

İLGİLİ HABER - Direnişteki işçiler anlatıyor: 'Aynı gemideyiz' dediler, işten çıkardılar

100'ÜNCÜ GÜNDE EYLEM KARARI
99 gündür işe geri iade talebiyle fabrika önünde açtıkları çadırda direnişlerini sürdüren işçiler, emek örgütlerine, siyasi partilere ve sendikalara yönelik bir çağrı yayımlayarak, direnişin 100. gününde fabrika önünde bir protesto daha gerçekleştireceklerini ilan ettiler. 

HUKUKSUZLUK YAPAN PATRONDUR
YURT'a konuşan direnen işçilerden Erkan Gürlü, "Sendikal mücadeleye başladığımızda zorluklarla karşılaşacağımızı biliyorduk; öyle de oldu. Ancak daha iyi bildiğimiz bir şey varsa o da şudur: İşçiler sınıflarının farkında olursa, üretmenin önemini ve bilincini kavrarsa, girdikleri yoldan asla ve asla geri adım atmazlar. Bizim tek hedefimiz var; işimizin başına dönmek. Bu hedeften de bir adım bile geri basmayacağız. Yolumuz uzun olabilir ancak kazanacağımıza eminiz. Biz hukuksuz hiçbir şey yapmıyoruz. Hukuksuzluğu yapan Saica Pack patronudur. Kendileri hayatlarının hiçbir evresinde çocuk büyütmenin, eve ekmek götürme derdinin, geçim sıkıntısı ve gelecek kaygısının ne demek olduğunu görmemişler, bilmiyorlar. Ama biz onlara öğreteceğiz. Memleketin bütün işçileri yan yana gelip, kimsenin oturduğu yerden, ter dökenlerin sırtından para kazanamayacağı bir memleketi de var edecekler. O zaman bambaşka sabahlara uyanacağız. O zaman hakkımız olanı alacağız. Bu da ancak tüm işçilerin birlikte mücadele etmesiyle olabilir. Tüm işçi kardeşlerimi 100'üncü günümüzde sesimize ses katmaya davet ediyorum" diyerek, emekçiler arası sınıf dayanışmasının önemine vurgu yaptı.

HİÇBİR GÜÇ BİRLEŞEN İŞÇİLERİN KARŞISINDA DURAMAZ
Direnen işçilerden Aytaç Kaya ise, "100'üncü günümüzde tüm emek dostlarını, sınıf kardeşlerimizi yanımızda görmek bize moral ve güç verecektir" diyerek "Öncelikle bugüne kadar bizimle olan sınıf kardeşlerimize, emek dostlarına, basın emekçisi kardeşlerimize teşekkür ederim. Ekmeğimiz için 99 gündür Saica Pack önünde verdiğimiz mücadele onların da destekleriyle memleketin her yerinde gündeme geldi. Özellikle Cargill işçileri, Özsüt işçileri ve alınteri için mücadele eden tüm emekçi kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek isterim. Onların sesi bizim sesimiz, bizim soluğumuz onların soluğudur. Daima omuz omuza olacağız. Bundan böyle işçilere, emekçilere ayrı yerlerde saf tutmak yok. Sınıfın birliğini, üretimden gelen gücümüzü kullanarak hep beraber inşa edeceğiz. Şunu biliyoruz ki işçiler birlik olurlarsa, ekmeklerine sahip çıkarlarsa bırakın patronu; hiçbir güç karşılarında durmaya yetmez" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZIN GÜLÜMSEMESİ EKSİLMESİN
Yine ilk günden bu yana direnişte yer alan işçilerden Ahmet Erdem Geyik ise "Ailemiz için, çocuklarımızın geleceği için, ekmeğimiz için 99 gündür bu fabrikanın önünde direniyoruz. Biz ter dökmekten, çalışmaktan, üretmekten kaçan; gocunan insanlar değiliz. Biz işçiyiz. Ellerimizle var edeniz. Biz yalnızca işimizi ve hakkımız olanı istiyoruz. Evde ekmek bekleyen çocuklarımızın yüzündeki gülümseme durulmasın istiyoruz. Onların eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamalarını memlekete, insanlığa yararlı olmalarını istiyoruz... Eşlerimizin yüzüne bakarken aklımızda gelecek kaygısı olsun istemiyoruz. Bu nedenle tüm emek dostu kuruluşları ve sınıf kardeşlerimizi 100. günde bizimle dayanışmaya, ekmek kavgasını büyütmeye çağırıyoruz" dedi.