ÖZEL | Orhan Aydın: Susturmak istiyorlar, susmayacağım!

ÖZEL | Orhan Aydın: Susturmak istiyorlar, susmayacağım!

Usta tiyatrocu Orhan Aydın, bu sabah saatlerinde, gerici kalemşör Esra Elönü'ye hakaret ettiği gerekçesiyle Urla'da gözaltına alındı. Aydın, 7 buçuk saat süren gözaltı işlemlerinin ardından savcılığa götürülerek serbest bırakıldı.

Tolga Kaan Ateşli

Usta tiyatrocu Orhan Aydın'ın gözaltına alınma nedeni belli oldu. Aydın, gerici kalemşör Esra Elönü'nün 2016 yılında yaptığı iddia edilen bir paylaşıma yorum getirmesi gerekçesiyle hakkında açılan hakaret davası nedeniyle 7 buçuk saat gözaltında tutulmasının ardından savcı karşısına çıkarılarak serbest bırakıldı. Gözaltı sürecini YURT'a anlatan usta oyuncu, "Ama gün ola devran döne: Adalet herkes için olduğunda, hukuk herkes için olduğunda; bu ülkede insan hakları, demokrasi, eşitlik ve özgürlük hayat bulduğunda göreceğiz ki birlikte; önce gericilik süpürülecek! Bu coğrafyada emeğiyle, hakkıyla, namusu ve erdemiyle yaşayan insanlar, özgür ve eşit olacaklar. Yalnız tek yolu var bunun: Adaletin herkes için olması ve emeğin iktidar olması" ifadelerini kullandı.

Usta sanatçı şunları aktardı:

GERİCİ YAZAR ESRA ELÖNÜ DAVA AÇMIŞ

Esra Elönü denen kendine gazeteci denilen kadının, 2016 yılında bizim adına IŞİD dediğimiz, onların da inatla DEAŞ dedikleri gerici örgütü öven paylaşımı sosyal medyada dolaştı. Bu paylaşıma bir yorum yaparak retweetledim ben. Bununla bağlantılı olarak hakkımda hakaret davası açtırmış. Sırf bu yüzden beni 7 buçuk saat gözaltında tuttular. Savcılığa çıktım ve ardından serbest bırakıldım. 

'TEK YOL VAR: EMEĞİN İKTİDAR OLMASI'

Bu; bu ülkede hukukun, adaletin nereye savrulduğunun, ne durumda olduğumuzun, ülkenin genel biçimiyle ne hale geldiğinin göstergesidir. Ama gün ola devran döne: Adalet herkes için olduğunda, hukuk herkes için olduğunda; bu ülkede insan hakları, demokrasi, eşitlik ve özgürlük hayat bulduğunda göreceğiz ki birlikte; önce gericilik süpürülecek! Bu coğrafyada emeğiyle, hakkıyla, namusu ve erdemiyle yaşayan insanlar, özgür ve eşit olacaklar. Yalnız tek yolu var bunun: Adaletin herkes için olması ve emeğin iktidar olması. Bunlar olmadığı sürece sanat ve sanatçı düşmanlığı, düşünce özgürlüğüne karşı yapılan bu baskı ve zulümler var olacaktır. Bana yaşatılan bu ülkedeki kendine muhalif diyen, düşüncelerini açık bir biçimde dile getiren bütün insanlığa yapılanın bir parçasıdır. Şiddetle reddediyorum! 

'SUSTURMAK İSTİYORLAR, SUSMAYACAĞIM'

Ben var olduğum sürece, 47 yıldır yalnızca gerçeğin izini sürmek için sanat yapıyorum. Bunun için toplumsal gerçekçi bir tiyatrounun izini sürdüm, ustalarımdan öyle öğrendim. Belki susturmak istiyorlar ancak ben susmayacağım. Doğru bildiğimi gücüm yettiğince, yaşamımın sonuna kadar her daim dile getireceğim.