Özel Tiyatrolara yardım bütçesi arttırıldı

Özel Tiyatrolara yardım bütçesi arttırıldı

Özel Tiyatroların Projelerine Yapılacak Yardımlara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayınlandı. Yönetmeliğe göre özel tiyatrolar yardım başvurularını 1 Temmuz ile 31 Temmuz tarihleri arasında yapacak.

Özel tiyatrolara yapılacak yardımla ilgili yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre tiyatrolar yardım için 1 Temmuz ile 31 Temmuz tarihleri arasında başvuracak. Yardım miktarları da arttırıldı, Profesyonel tiyatrolar için yıllık destek miktarı maksimum 80 bin TL’ydi, bu rakam 150 bin TL’ye çıkarıldı. Amatör tiyatrolar için 15 bin TL olan maksimum destek miktarı da 30 bin TL’ye yükseltildi.


“Bakanlıkça özel tiyatroların projelerine, başvuruda sunacakları toplam tahmini maliyetin yüzde 50'sine kadar yardım yapılabilir” ifadesinde de değişiklik yapılarak, bu oran yüzde 70’e çıkarıldı.

Profesyonel tiyatrolar için yıllık destek miktarı maksimum 80 bin TL’ydi, bu rakam 150 bin TL’ye çıkarıldı. Amatör tiyatrolar için 15 bin TL olan maksimum destek miktarı da 30 bin TL’ye yükseltildi.

Koronavirüse yönelik özel düzenleme de yönetmelikte yer aldı. 2020 yılı ile sınırlı kalmak kaydıyla; Bakanlıktan almış olduğu yardıma ilişkin yükümlülüklerini 2019-2020 sanat sezonunda yerine getirmesi gerekli özel tiyatroların bu yükümlülükleri, video kaydı sunulmak kaydıyla, pandemi ilanının yapıldığı 11 Mart 2020 tarihine kadar projeyi sergiledikleri sayı asgari sayı olarak kabul edildi. Ayrıca  2020 yılında 2020-2021 sanat sezonu için profesyonel tiyatrolar kategorisinde başvuru yapan özel tiyatrolar Bakanlıkça oluşturulan sisteme kaydedilmiş sayılacak.