Kadınları ve gençleri 'Arıcılık' mesleğine kazandırıyor

Kadınları ve gençleri 'Arıcılık' mesleğine kazandırıyor

Arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, kadınları ve gençleri sektöre kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Balparmak Arıcılık Akademisi tanıtıldı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın katkılarıyla (EBRD) hayata geçirdiği Balparmak Arıcılık Akademisi, İstanbul’da düzenlenen panelde Balparmak Ar-Ge ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı tarafından tanıtıldı.

Balparmak’ın arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, arısütü, polen, propolis gibi katma değerli arı ürünleri üretiminin artırılmasına destek olmak, kadınları ve gençleri sektöre kazandırmak amacıyla kurduğu Balparmak Arıcılık Akademisi eğitimlerine Mayıs 2018’de Muğla’nın Ula ilçesindeki yerleşkesinde başladı.

Eğitim programını başarı ile tamamlayan tüm arıcı adaylarına Bal-Der (Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu) tarafından katılım sertifikası veriliyor. Eğitim merkezinde gerçekleştirilen sabit ve uygulamalı eğitim programını başarıyla tamamlayan adaylara, mesleğe ilk adımı atmaları için eğitim sonunda arılı iki adet kovan hediye ediliyor. Balparmak, Nisan ayı sonunda sektöre 100 yeni kadın ve genç arıcı kazandırmayı hedefliyor.