Bacaklarım göründü mü sayın seyirciler

Bacaklarım göründü mü sayın seyirciler

Bir anda boş bulunup söylediği bu sözler nedeniyle ekran tarihine geçti. Güzel sunucu işte o anda yaşananlarla Türkiye televizyon tarihinin unutulmazları arasına girdi.

Bazıları istemeden, bazıları da bilerek. İşte spikerlerin hafızalara kazınan, hatırlandıkça gülümseten o gafları. 

Bir dönemin gözde haber spikerlerinden Defne Samyeli oyuncak pandayla uçak kaçırılması olayıyla ilgili bir röportaj yapıyordu ki hiç unutulmayan o soruyu sordu: "Panda canlı mıydı efendim"! Samyeli'nin bu sorusu uzun yıllar espri malzemesi oldu.

Deneyimli spiker Özge Uzun da çok konuşulan bir canlı yayın kazası yaşadı. Uzun, Ocak ayının son günlerinde Ankara'da yoğun şekilde yağan karla ilgili bir haber sunarken okulların yarı yıl tatiline girdiğini unutunca kendisine Twitter'dan mesaj gönderen seyircilerin kurbanı oldu. Uzun "kar yağışı sonrasında izleyiciler okulların tatil olup olmadığını soruyor. Biz de merakla bekliyoruz. Acaba okullar tatil olacak mı" dedi. Kısa süre sonra yaptığı hatayı fark eden Uzun iki elini yüzüne götürerek şaşkınlığını dile getirdi.  Uzun "Çok kızardım galiba" diyerek seyircilerden özür diledi.

Deneyimli haberci Reha Muhtar, hem doğal sunumu hem de zaman zaman yaptığı gülümseten gaflarla bir dönem ekrana damgasını vurmuştu. Muhtar'ın seyircinin hafızasına kazınan soruları unutulur gibi değil. Onlardan bir tanesi de bebeğini aldıran oyuncu Harika Cavcı'ya sorduğu soruydu.  Kürtaj yaptırdığını söyleyen Avcı'ya şöyle bir soru sormuştu Muhtar: "Peki, bebek şimdi nerede?"

Bir dönemin gözde spikerlerinden Zeynep Kasımlıoğlu da ilginç bir canlı yayın kazası yaşamıştı. Kasımlıoğlu'nun "Bu akşam oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin sonucu henüz belli değil" sözleri ekran karşısındakileri şaşırtmıştı.


NTV'nin deneyimli spikeri Oğuz Haksever yayında olduğunu fark etmeyip reji masasıyla ilginç bir diyaloğa girince sosyal medyada da günlerce konuşuldu.Canlı yayında rejiye ’Beni lafa tutma ’ deyip dil çıkaran Haksever’in o görüntüsü ekrana da yansıdı.  Haksever'in bu görüntüleri internette de izlenme rekorları kırdı.

Deneyimli spor spikeri Ümit Aktan'ın şu sözleri de ekran karşısındaki seyirciyi hem gülümsetip hem şaşırtmıştı:"Gollerimizi Hagi ile Arif attı sayın seyirciler. Bu tablo bana büyük Türk bestecisi Hacı Arif Bey´i hatırlatıyor nedense."