Demet Akalın'ın restoranı kamu malı çıktı

Demet Akalın'ın restoranı kamu malı çıktı

Koronavirüs salgını nedeniyle konserleri iptal olduğu için maddi zorluklar yaşadığını söyleyen Demet Akalın, Okan Kurt'la Anadolu Hisarı'nda Hira Han adıyla açtığı restoran ile gündeme gelmişti. Demet Akalın'ın açtığı mekanın kamu malı olduğu öne sürüldü.

Pandemi döneminde “geçinemiyoruz” diye isyan eden Demet Akalın, boğaza sıfır bir restoran açmasıyla gündem olmuştu.Akalın'ın yeni mekan açtığını gören sosyal medya kullanıcıları, Twitter'dan "Hani geçinemiyordun" diyerek tepki göstermişti. 

Akalın, gelen tepkiler üzerine restoranın kendisine ait değil, Okan Kurt’un ailesine ailt olduğunu söylemişti.

RESTORANIN YERİ KAMUYA MI AİT

Aykırı'dan Yağmur Dinç'in haberine göre; Demet Akalın ve Okan Kurt’un birlikte açtıklarını inkar ettikleri Hira Han isimli restoranın kamu mülkünde faaliyet gösterdiği iddia edildi. Boğaz’a nazır restoranın daha önce Telekom lokali olarak faaliyet gösterdiği, Telekom’un özelleşmesi sonrasında ise Kıyı Emniyeti’ne devredilen bir mekan olduğu öne sürüldü.

Akalın’ın kamunun elinde olan bu mekanı nasıl aldığı akıllarda soru işareti bıraktı.

'zeynepuzunner' adlı twitter kullanıcısı, "Demet Akalın kamu malına çökmüştür. Boğazda açtığı mekan, Öncesinde Telekom un lokali olup, özelleşmeyle Kıyı Emniyetine devredilen bir kamu mülkü iken, Demet hanım burayı nasıl ele geçirmiştir. İhaleyle mi , mülkü mü aldı, kiramıdır, ihale yapılmış mıdır ?" diye yazdı. 

Kamuya ait olduğunu bilinen mekanın Demet Akalın veya ailesine nasıl geçtiği tartışma konusu oldu. Demet Akalın ve Okan Kurt'un geçtiğimiz Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etmesi ve  Yeditepe Konserleri’nde sahneye çıkması uzun süre konuşulmuştu.