
Emre Kınay’ın yargılandığı davada karar belli oldu
Ünlü oyuncu Emre Kınay’ın kendisini çeken muhabire hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı.
Cihangir'de bir mekânda arkadaşlarıyla bir araya gelen ünlü oyuncu Emre Kınay, yemek sonrası mekândan çıkarken kendisini görüntüleyen muhabir Mustafa Ağdağ ile tartıştı. Kınay’ın bu esnada kendisini çeken muhabire 'Geri zekalı' dediği iddia edildi. Akabinde Emre Kınay ve Mustafa Akdağ karşılıklı olarak birbirleri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Savcılık, Emre Kınay'ın gazeteci hakkında yapmış olduğu şikâyete takipsizlik kararı verdi. Muhabir Mustafa Akdağ'ın Emre Kınay ve aynı mekânda bulunan Doktor Baha Toygar hakkında yaptığı şikâyet sonucunda ise ikili hakkında 2'şer yıl 4'er aya kadar hakaret suçundan iddianame hazırlandı.
HAKARET SUÇU
İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Emre Kınay yönünden haksız tahrik hükümlerinin uygulanarak “hakaret” suçundan cezalandırılmasını, diğer sanık Baha Toygar için de haksız tahrik olarak nitelendirilebilecek eyleme rastlanmadığı belirtilerek “Hakaret” suçundan cezalandırılmasını talep etti.
ÜNLÜ OYUNCUYA CEZA ÇIKMADI
Mahkeme, Emre Kınay’ın sözlerinin özellikle kışkırtma sonucunda gerçekleşen ve haksız bir fille tepki niteliğinde olması gerekçesi ile ünlü oyuncuya ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Sanık Baha Toygar ise “Hakaret” suçunu işlediği sübuta erdiği gerekçesiyle bin 740 TL adli para cezasına çarptırılarak hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.