En romantik Türkler nerede yaşıyor?

En romantik Türkler nerede yaşıyor?

Türkiye’nin en romantik illeri ortaya çıkarmak için kolları sıvayan Picodi.com analitik ekibi, internette ‘romantik’ aramaların istatistiklerini oluşturdu.

Ekibin hazırladığı arama listesi, Sevgililer Günü ile ilgili olabilecek, ‘Sevgililer Günü’, ‘aşk itirafı’, ‘çiçekler’, ‘aşk’ ve benzerleri gibi sorgu ögelerinden oluşturuldu.

Türkiye’nin her yerinde, Sevgililer Günü öncesi dönemde, bu ögelerin aranmasında yükseliş gözlendi.

Bununla birlikte, bazı yerlerde, sevilenlere hoş bir sürpriz yapmaya olan ilgide küçümsenemeyecek bir artış gözlenirken, bazı yerlerde, ihmal edilemeyecek derecede az bir artış gözlendi.

Ekip elde ettiği verileri dikkatlice inceledikten sonra, en romantik Türklerin Sinop, Kastamonu ve Artvin illerinde yaşadığı sonucuna vardı.

Bu şehirlerde, Sevgililer Günü’ne bağlı sorguların popülaritesindeki artışın en yüksek olduğu sonucu göze çarpıyordu.

Bu sonuçların beklenen sonuçlar olmadığını söylemek şaşırtıcı olmaz. Ancak, bir yorum yapmak gerekirse, Karadeniz Bölgesi’nin muhteşem doğası ve denizi, nefes kesici dağ ve doğa manzaraları bu yörenin insanlarının daha -romantik- davranmasına sebep oluyor, denilebilir.

Tüm şehirler arasında Sevgililer Günü’ne ve ona dair her şeye olan ilginin en az olduğu iller ise Tunceli, Yozgat ve Karaman olarak ortaya çıktı.