Faydasını duyan kaşık kaşık yiyor! Çörek otunu bala koyup yerseniz...

Faydasını duyan kaşık kaşık yiyor! Çörek otunu bala koyup yerseniz...

Çörek otu, tam bir şifa deposu. Sağlığa faydalarıyla bilinen bal ile bir araya geldiğinde ise tam bir sağlık bombası oluyor. İşte çörek otu bal karışımının faydaları...

Birçok ülkede yetiştirilen çörek otu, atalarımızın 'ölüm dışında her derde deva' sözüyle andığı şifalı bir bitki. Öksürük, baş ağrısı, romatizma, astım, kanser rahatsızlıkları başta olmak üzere fayda sağladığı sayısız sağlık alanı bulunuyor.

Faydaları saymakla bitmeyen balı, diğer bir faydalı besin olan çörek otu ile birleştirmeyi deneyin. Bu iki mucizevi ürün sayesinde, daha sağlıklı ve sağlam hissedeceksiniz.

sa.webp

BAL VE ÇÖREK OTU KARIŞIMININ FAYDALARI

Çörek otundan elde edilen tozu her sabah kahvaltısında bal ile karıştırıp tüketildiğinde gün boyu enerji ve konsantre seviyenizi artırır.

Ayrıca hastalıklara karşı direnç oluşturur. Ayrıca salatalara omletinize ve peyniriniz üzerine serpiştirdiğinizde de aynı etkiyi alabilirsiniz.

ÇÖREK OTUNUN ZARAR VAR MI?

Melanthin büyük dozlarda alındığında zehirlidir ve nigelline ise felç yapıcıdır. Bundan dolayı çörek otu yeterli miktarlarda ara verilerek kullanılmalıdır.