Gül Gölge: Beni rahat bıraksınlar

Gül Gölge: Beni rahat bıraksınlar

11 yıllık eşi Murat Saygı'dan boşanan Gül Gölge ilk kez konuştu: Dedikodu kotamı doldurdum artık beni rahat bıraksınlar

4 Mart’ta Murat Saygı’dan boşandın... 

Hiç kolay bir iş değil bu. O ilk gece çok zordu. Sağolsun arkadaşlarım yalnız bırakmadılar. Dışarıda yemek yedik. Eve geldiğimde çocuklarım ödev yapıyordu. Onlara yardım ettim ve zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Düşünmemeye çalıştım. Yaşandı, bitti işte! Ama inanın ki hiç istemezdim...

“Yeniden gelsem dünyaya yine Murat ile evlenirdim” dedin. O zaman niye boşandınız?

Bir üzüntü, mecburiyet mi var işin içinde? Sevdiğim ve sevildiğim bir evlilik yaşadım. Ailesi, donanımı, hayata karşı duruşu ile Murat her kadının hayatında olmasından mutluluk, haz ve gurur duyacağı bir erkektir. Murat ilk gün nasılsa evliliğimizin bittiği gün de öyleydi. Değişmedi, şaşırtmadı. Sosyete denen o dünyada insanlar olaylı ayrılıklara aşinalar. Halbuki güzel başlayan her şey güzel bir bitişi de hak eder. Bitmesi gerekti ve bitti. Özelimi de burada anlatacak değilim.

İHANET DEDİKODUSU

Ayrılık nedeni ihanet diye çok konuşuldu. 

Bu sorulardan gerçekten çok çok sıkıldım. Yeteri kadar da konuştum ve konuşuldu...

Eski eşin Murat Saygı tekrar evlenirse ne hissedersin?

Biraz klasik olacak ama; Murat’ı mutlu görmek beni de mutlu eder. Şu anki duygum bu.

Evden ayrılmak için hazırlanırken eşin yanında mıydı?

Yanımda olmasa da evdeydi. Aile fotoğraflarımız bizim için çok özel. Onlardan ben aldım, Murat’ta da kaldı. İkimizin evinde baş köşedeler.

4 YIL BAŞ KAHRAMANDIM!

Yalnız, genç ve güzel bir kadınsın... Dedikodulardan korkmuyor musun? 

Dedikodu çıkacaksa da çıkacaktır. Ona maalesef pek engel olunamıyor. Yaşadık ve gördük işte. Kanımca ben dedikodu kotamı doldurdum. Dört yıl boyunca dedikoduların baş kahramanı oldum. Dilerim dedikoducular artık bizi rahat bırakırlar da yeni bir dünya kurar ve dertsiz bir hayat yaşarız.

“Evliliğimin üzerine birileri karabasan gibi çöktü” dedin. Bu söz istemeden boşanmışsınız gibi algılandı... 

Murat ile ortak bir karar aldık ve boşandık. Dört yıl önce birileri ortalığa bir bomba bıraktı. Birçoğunuzun da bildiği bu kişiler, eski eşim Murat’ın karşısına geçip bir kelime bile söyleyemediler. Aksi halde oyunları bozulacaktı. Her gün, akla hayale gelmeyecek başka bir yalan ortalığa attılar.

Mağdur ettiler seni yani?

Ben kendimi ortaya atıp ‘mağdur kadını’ oynayacak bir tip değilim. Belki benim bu duruşum da o ‘karabasan çetesini’ daha fazla rahatsız etti. Bunun üzerine daha da üstüme geldiler. Pes etmemiş olmak için açıklama yaptım, cevap verdim. Aslında kimin ne düşündüğü çok da umurumda değildi açıkçası. Millete olay, dedikodu, çekişme lazım. O yüzden, yaptığım açıklamaların herkes işine gelen kısmını aldı, duydu. Boşanma davası sonrası mahkeme çıkışında yine o malum isimler söylenince, “Bana bu şahısları sormayın. Dört senedir aynı masal” dedim. Artık bu yalan dolan, başkalarına zarar verme arzusu bitsin. Bizi dedikodu malzemesi yapanlarla anılmak, öyle tipleri hayatımda barındırmak istemiyorum.

ARALARINDA 20 YAŞ VAR

11 yıllık evlilik sana neler kattı?

Tanıştığımızda Murat üç yıl önce boşanmıştı ve bir daha evlenmeyi düşünmüyordu. 46 yaşındaydı, ben de 26. Aklımda evlilik yoktu. Murat’ın yönettiği Kanal D’de ‘Canlı Canlı’yı sunuyordum. Bir yıl flört ettik. 2007’de evlendik.

Ben üniversite için İzmir’den, İstanbul’a gelmiştim. İletişim fakültesinden sonra televizyona başlamıştım. “30’umdan önce evlenmem” diyordum. Ama sevdik birbirimizi ve 11 senemiz birlikte çok mutlu geçti. Ali ve Emir 18 ay arayla doğdu.

İki hamileliğimde de ekrandaydım. Emir doğunca ara verdim. Çünkü iki bebeğimle de kendim ilgilenmek istedim. İkinci oğlumu 18 ay emzirdim. Okulları derken çalışmaya uzun süre ara verdim. Sonra ekranlara yine döndüm. Ayrıca yaşadıklarımdan hiç pişman değilim. 11 yıl sürmüş mutlu bir evliğim ve iki oğlum var.