Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' açıklaması

Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' açıklaması

Senarist ve oyuncu Gülse Birsel, efsane dizi Avrupa Yakası'nın geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin açıklama yaptı.

Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası Geri Dönüyor' iddialarına ilişkin merakları gideren bir açıklama geldi.

ekran-goruntusu-2024-04-08-173451.png

Oyuncu ve senarist Gülse Birsel'in senaryosunu kaleme aldığı bir döneme damga vuran efsane dizi Avrupa Yakası, televizyon tarihinin en sevilen yapımlarından biri olarak hafızalarda yer edinmişti. 2004-2009 yılları arasında yayınlanan dizinin yeniden ekranlara döneceği öne sürüldü.

ekran-goruntusu-2024-04-08-173431.png

AVRUPA YAKASI GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Çıkan haberde, dizinin yeni sezonunda Aslı ile Volkan'ın aynı evde yaşayan boşanmış birer birey olarak karşımıza çıkacakları, Burhan Altıntop dahil hangi karakterlerin yer alacağı ve hatta çekimlerin başlayacağı tarih bile kaleme alınmıştı.

ekran-goruntusu-2024-04-08-173435.png

"'AVRUPA YAKASI GERİ DÖNÜYOR' HABERİ PALAVRA"

Gülse Birsel birinci ağızdan tüm bu iddiaları yalanladı ve şöyle dedi:

“Avrupa Yakası geri dönüyor” haberi palavra. Haberi uyduran bir de karakterler boşanmış mı, çocukları var mı, hangi oyuncular olacak, ne zaman sete giriyoruz filan uzuun uzun sallamış. Sabahtan beri sevinçle arayan eşe dosta yaşattığım hayal kırıklığı için özür dilerim.

ekran-goruntusu-2024-04-08-173156.png

GÜLSE BİRSEL KİMDİR?

Gülse Birsel, 11 Mart 1971'de Gültekin ve Semiha Şener çiftinin üçüncü çocuğu olarak İstanbul'da doğdu.Gülse'nin ismi anne ve babasının isimlerinin ilk hecelerinden gelmektedir. Babası avukat olan Gülse Birsel'in annesi ev hanımıydı.  

Oyunculuk hayali kuran Birsel, ailesinin isteği üzerine Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde öğrenim gördü. Hayallerinin peşinden koşmaktan vazgeçmeyen Gülse Birsel, 1994-1996 yılları arasında Columbia Üniversitesi'nde sinema yüksek lisansı yaptı. İlk iş deneyimi üniversite yıllarında Aktüel dergisinde yazar pozisyonunda olan Birsel, birçok dergi ve gazetede koordinatörlük görevini üstlendi. Komedi programı G.A.G ile televizyon izleyicisiyle buluştu. İlk rolünü ise 2003 yılında Levent Özdilek ile birlikte "Eyvah Eski Kocam!" dizisinde oynadı. Birsel, 1980 yılında Yeni Asır Gazetesi'nde başladığı muhabirlik hayatına TRT, Sabah Gazetesi, ATV, NTV, TV8, Vatan Gazetesi, Cine5 ve Star Gazetesi'nde devam ettirdi. Türkiye'deki komedi anlayışına farklı bir ivme kazandıran başarılı isim, birçok dizi ve filmin senaryosunu kaleme aldı.

ekran-goruntusu-2024-04-08-173442.png

Fenomen dizi Avrupa Yakası'nda Aslı Sütçüoğlu karekteriyle hayatımıza giren Birsel, sonrasında da büyük televizyon kanallarına komedi dizileri yazmaya devam etti. 2009 yılında "Yedi Kocalı Hürmüz" filminde 'Safinaz' karakterini canlandıran oyuncu performansıyla büyük beğeni topladı. Yalan Dünya, Jet Sosyete gibi popüler dizilerin senaristliğini üstlenen Birsel, ayrıca oyuncu kadrolarından yer aldı.Birsel, televizyonun yanı sıra beyazperdeye de başarılı işler yaptı. Birsel, Aile Arasında filmindeki başarısıyla bir kez daha gündeme geldi.

Özel hayatı hakkında çok az bilgi bilinen Gülse Birsel, ekran önünde yaşamaktan uzak durdu. 1999 senesinde televizyoncu Murat Birsel ile hayatını birleştirdi. 24 yıldır evli olan Gülse Birsel'in çocuğu bulunmamaktadır. Çift gözlerden uzakta bir hayat sürmeyi tercih etmektedir. Birsel Çifti, Nişantaşı'nda yaşamaktadır.