İlk mesleklerini duyunca çok şaşıracaksınız!

İlk mesleklerini duyunca çok şaşıracaksınız!

Oyuncu ya da şarkıcı olarak tanıdığımız ünlü isimlerin ilk meslekleri...

Muazzez Ersoy Tezgahtar

Kasımpaşalı Hatice Yıldız, Muazzez Ersoy adını alarak müzik dünyasında nostalji kraliçeliğini ilan etmeden çok önce Beyoğlu'nda tezgahtarlık yaptı.

Cem Yılmaz Karikatürist

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, milyonların onu tanımadığı yıllarda insanları karikatürleriyle güldürüyordu. Karikatürist Yılmaz, daha sonra müzik ve oyunculuk hayatına adım attı.

Burak Özçivit Fotoğrafçı

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde fotoğrafçılık eğitimi alarak hayata bu meslekle “Merhaba” diyen Burak Özçivit için her şey babasının ondan habersiz Best Model Yarışması'na başvurmasıyla başladı.

Fahriye Evcen Sosyolog

Düsseldorf Heinrich Heine Üniversitesi'nde sosyoloji okuyan Fahriye Evcen, İstanbul'a geldiği bir yaz tatilinde Oya Aydoğan'la tanışınca oyunculuk macerasına ilk adımını atmış oldu.

Kerem Bürsin Bodyguard

Oyunculuk kariyeri yapmak için gittiği Los Angeles'ta şoförlük, bodyguardlık yaptı, tuvalet bile temizledi.

Serdar Ortaç Tornacı

Ünlü popçu, Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde torna-tevsiye eğitimi aldı. Bir dönem plastik kalıpçısı olan babasının dükkanındaki torna tezgahında çalıştı.

Candan Erçetin Arkeolog ve öğretmen

İstanbul Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü mezunu olan Candan Erçetin'in bir diğer mesleği müzik öğretmenliği…

Cüneyt Arkın Doktor

Sinemanın efsane ismi Cüneyt Arkın, oyunculuk uğruna doktorluk mesleğinden vazgeçti.

Ebru Gündeş Konfeksiyon işçisi

Anne-baba ayrılığının ardından zor yıllar yaşayan Ebru Gündeş, hayata konfeksiyon işçisi olarak atıldı.

Tarkan Tezgahtar

Müzik dünyasının Megastarı Tarkan, 1986'da ailesiyle birlikte Almanya'dan Türkiye'ye gelerek Karamürsel'e yerleşti. Üniversiteye giremeyince bunalıma girdi. Onu kimsenin tanımadığı yıllarda bir dönem tezgahtar olarak çalıştı.

Yıldız Tilbe Çocuk Bakıcısı

Şarkıcı, söz yazarı Yıldız Tilbe, ünlü olmadan önce hayat kavgasının tam da içinde yer aldı. Tilbe'nin yaptığı işler arasında tezgahtarlık, pazarlamacılık ve çocuk bakıcılığı bulunuyor.

Kıvanç Tatlıtuğ Yıldız basketbolcu

Oyunculuktan önce yüreği basketbol için çarpan Kıvanç Tatlıtuğ, Ülkerspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynadı. Sakatlanıp spora veda edince hayatı bir anda değişti ve bugünün başarılı oyuncusu oldu.

Şener Şen Öğretmen

Bugün milyonların alkışladığı Şener Şen bir dönem oyunculuk dışında her şeyi yaptı. Esas mesleği öğretmenlik olan Şen, fabrikada işçilik, şoförlük ve işportacılık da yaptı.