Kadınlar neden ilk buluşmada hesabı ödemek ister?

Kadınlar neden ilk buluşmada hesabı ödemek ister?

Milyonlarca kullanıcıya sahip bir arkadaş bulma uygulamasının yaptığı araştırmaya göre, kadınların yüzde 60'ından fazlası ilk buluşmada hesabı kendi ödemeyi tercih ediyor.

Dünya çapında 400 milyona yakın kullanıcısı olan Badoo isimli bir çöpçatanlık uygulaması, kullanıcıları arasındaki kadınlar üzerinde yaptığı bir çalışmada, kadınların yüzde 60'ının ilk buluşmada hesabı kendilerinin ödemeyi tercih ettikleri belirtildi. 

18 ila 30 yaşları arasında 2 binden fazla İngiliz kadın arasında yapılan ankette ayrıca kadınların yüzde 74'ünün uygulama eşleşmelerinde ilk mesajı atan taraf olduğu ortaya çıkarıldı.

'ÖZGÜVEN EN ÇEKİCİ ÖZELLİKLERDEN BİRİDİR'

Bu durumun tamamen özgüvenle alakalı olduğunu belirten Badoo psikoloğu ve 'flört uzmanı' Claire Stott, "Özgüven, bir adayın en çekici özelliklerinden biridir" dedi ve şunları söyledi:

"İnisiyatif alan ve buluşmalarda hesabı ödeyen kadınlar özgüvenlidir. Aynı şekilde, kendilerinden emin olan erkeklerin, bu şekilde kontrolü ele alan kadınlarda hiçbir sorun bulamamalıdır. Bu, her cinsiyetin eylemlerini güçlendirir; sadece kendinden emin olmayan insanlar bunu bir tehdit olarak görecektir"

"Çöpçatanlık uygulamaları, insanların eskiye nazaran daha fazla flört etmeleri anlamına geliyor" diyen Scott ayrıca, söz konusu kadınların buluşmalarda erkekler üzerinde oluşabilecek 'finansal baskıdan' haberdar olduklarını ve bundan faydalanmak istemediklerini de belirtiyor.