Kenzo Takada: 'Tarkan her haliyle seksi'

Kenzo Takada: 'Tarkan her haliyle seksi'

O moda dünyasının yaşayan efsanelerinden biri: Kenzo Takada. Yeni parfüm lansmanı için İstanbul’a gelen 76 yaşındaki ünlü tasarımcıyla buluştuk: “Türkiye’de herkes modayı inanılmaz iyi takip ediyor. Ama kadınlar, erkeklere kıyasla çok daha şık.”

76 yaşında 50’den bile küçük görünmenin sırrı nedir? Zamanı nasıl geriye sarıyorsunuz?

-Dikkat ediyorum. Spor yapıyorum. Bazı rejimler uyguluyorum. Eskiden çok alkol alıyordum. Şimdi azalttım o alkol oranını. Şimdi arada sırada içiyorum. Türk rakısını çok seviyorum. Rakı demek benim için Ege, günbatımı ve tatil demek. Kışın ise sake içiyorum. Yağlara ve kremlere çok düşkünüm. Ama hep aynı şeyleri kullanmam, sık sık değiştiririm. Aynı şeyi kullandığınızda cilt alışıyor ve bir faydasını görmüyorsunuz.

‘Kadınları en çok ne mutlu eder’ sorununun cevabını en iyi bilen erkeklerdensiniz... Mesleğiniz boyunca bize çok mutluluk verdiniz... Günümüz kadını neyle mutlu oluyor?

-Günümüz kadını kendine güvenebildiği zaman mutlu oluyor. Dolayısıyla özgüven tazeleyen kıyafetler her zaman makbul. Kadınlar içinde kendilerini mutlu hissetmeli.

Hâlâ aktif bir şekilde çalışıyorsunuz... Durup dinlenmek size göre değil mi?

-Evet çalışmadan yapamıyorum. Son olarak yeni bir parfüm üretmek istedim. 2.5 yıl üzerinde çalıştım. 

Kenzo ilk parfümünü 1986’da üretmiş, 2001’de piyasaya çıkan Kenzo Flower bugün hâlâ fenomen... İyi parfüm yapabilmenizin sırrı nedir?

-Büyük parfüm uzmanlarıyla çalışıyorum. Sadece hislerim kuvvetli. Yaptığım parfümlere duygularımı karıştırıyorum. Avon için yaptığım yeni kadın kokusu, taze, neşeli ve hareketli. Çünkü günümüzde insanların neşeye ihtiyacı var. Herkes pozitif olmak istiyor.

Dünya üzerindeki en seksi koku nedir?

-Kadına en çok çiçek kokuları yakışır. Erkeklere ise odunsu ve ahşap. Tatildeyken, güneş sonrası, duş yapıp bu kokuları sıkmak kişiye buram buram seksilik katar. 

Türk kadını ve erkeğinin giyimindeki gelişimi nasıl buluyorsunuz?

-Çok modern giyiniyorlar. Bodrum ve İstanbul’daki arkadaşlarım son modayı izliyorlar. Ama ülkenizde kadınlar erkeklerden çok şık.

Birkaç sene önce buluştuğumuzda Tarkan’a olan hayranlığınızdan bahsetmiştiniz. Tarkan’ı seviyor musunuz hâlâ?

-Bayılıyorum. İstanbul’a geçen sene geldiğimde dans etmiştik. Çok seksi bir sanatçı. Ben konserlerindeki alaturka kıyafetlerdense spor elbiseleri çok daha beğendim. Ama her haliyle seksi tabii.