Medyanın ağır topları Ceceli için karşı karşıya geldi

Medyanın ağır topları Ceceli için karşı karşıya geldi

Ceceli'nin eski eşinin gizlice çekilmiş görüntülerini savcılığa verip çocuğunun velayeti için dava açması yazarlar arasında polemik konusu oldu. Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, "Birçok konuda bölünmüş olan toplum, bu konuda birleşti...” diye yazdı. Habertürk yazarı Fatih Altaylı ise ‘Sevgili Özkök ne yiyorsa ondan yemek istiyorum” dedi. Yine aynı gazetelerden Cengiz Semercioğlu ve Oray Eğin arasında da polemik yaşandı.

Mustafa Ceceli'nin eski eşinin gizlice çekilmiş görüntülerini savcılığa verip çocuğunun velayeti için dava açması Hürriyet ve Habertürk yazarları arasında polemik konusu oldu. Hürriyet yazarları Ertuğrul Özkök ve Cengiz Semercioğlu’na yanıtlar, Habertürk yazarları Fatih Altaylı ve Oray Eğin’den geldi.

Ertuğrul Özkök, “Mustafa Ceceli’nin eski eşi ile ilgili kepazeliğini savunan çıkmadı... Birçok konuda bölünmüş olan toplum, bu konuda birleşti...” diye yazdı.

Bu görüşe itiraz eden Fatih Altaylı ise “Sevgili Ertuğrul Özkök ne yiyorsa ondan yemek, ne içiyorsa ondan içmek istiyorum. Ben de onun içtiğinden içip, onun yediğinden yiyip, gerçek dışı bir Dünya’da yaşamak ve “Hyperoptimist” olmak istiyorum” dedi.

Özkök’ün, aynı gazetenin yazarı yazarı Cengiz Semercioğlu’nun suç ortağı haline geldiği ‘Mustafa Ceceli’nin yarattığı pislik’ ile ilgili olarak “En azından Mustafa Ceceli’nin hatalı olduğu konusunda toplumun tüm kesimleri birleşti” diye yazdığını belirten Altaylı, şöyle devam etti:

“Yani toplumun karşı mahalleleri Ceceli konusunda aynı şeyi düşünüyormuş Ertuğrul Özkök’e göre. Bu kanaate nereden kapıldı bilmiyorum ama gerçekten kapıldıysa ortada bir sorun var demektir. Ceceli’ye tepki konusunda mahalleler arasında bir yakınlaşma, bir ortaklaşma söz konusu falan değil. Neredeyse 180 derece ters yaklaşımlar var mahalleler arasında.”

Öte yandan davada şüpheli sıfatıyla ifade verecek olan Hürriyet Gazetesi yazarı Cengiz Semircioğlu'nun “Sanki kamerayı oraya ben koydum, görüntüleri ben çektim, ortalığa ben yaydım, davayı ben açtım... Gidin bu soruyu Mustafa Ceceli’ye sorun...” sözlerine Habertürk yazarı Oray Eğin’den cevap geldi.

Eğin, “Tanımasam, bilmesem belki Cengiz Semercioğlu’nun gerçekten araştırmacı gazetecilik yaptığına inanıp Mustafa Ceceli “skandalı”nı bir habercilik başarısı olarak değerlendirirdim. Güya mahkeme kayıtlarına bakmış da, ayrıntıyı yakalamış falan… Oysa hayatı boyunca hangi mahkeme kararından ne haberi çıkartmış ki, şimdi “habercilik” yapmış olsun?... Dün köşelerini bir telefon şirketine kiralayanlar, bugün de sızıntı kasetin emrinde gazetecilik yapıyorlar. “Yılın skandalı” aslında bir basın skandalıdır” diye yazdı.