Metin Akpınar kadın cinayetlerini hatırlatarak Merve Dizdar'a destek verdi

Metin Akpınar kadın cinayetlerini hatırlatarak Merve Dizdar'a destek verdi

Usta oyuncu Metin Akpınar, Cannes'ta ödül konuşması nedeniyle bazı kişilerin hedef gösterdiği Merve Dizdar'a destek vererek "10 senedir Türkiye'de 4000 kadın öldürüldü. Merve mi haksız?" dedi.

76'ncı Cannes Film Festivali'nde, Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Merve Dizdar'ın ödül töreninde yaptığı konuşması bazı şahısların hedefi oldu. 

Dizdar konuşmasında, "Ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için, kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye'de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Ünlü oyuncu, konuşması gerekçe gösterilerek özellikle iktidar yanlılarınca hedef gösterilirken çok sayıda ünlü isimden de Dizdar'a destek mesajı yağdı.

"MERVE Mİ HAKSIZ?"

O isimlerden biri olan usta oyuncu Metin Akpınar, Candaş Tolga Işık'ın Youtube kanalı Kafa TV'deki programında Dizdar'a şu sözlerle destek oldu:

"10 senedir Türkiye'de 4000 kadın öldürüldü. Merve mi haksız? Çok ciddi bir kültür ihtilali, zihin ihtilali müthiş bir şey yapmak lazım. Yeniden bir Mustafa Kemal bekliyorum. 1938'de güneş battı, o günden beri alacakaranlıkta yönetiliyoruz"