Murat Övüç, 'Milli ve manevi değerlere aykırı' ilan edildi

Murat Övüç, 'Milli ve manevi değerlere aykırı' ilan edildi

Murat Övüç'ün 'Kadınlar Matinesi' etkinliğine yasak geldi. Yasağın gerekçesi ise 'Milli ve manevi değerlere aykırı'lık olarak belirtildi.

Samsun Valiliği, sosyal medya fenomeni Murat Övüç'ün Bafra ve Atakum'da yapacağı 'Kadınlar Matinesi' etkinliklerinin 'milli ve manevi değerlerine aykırılık teşkil ettiği' iddiasıyla yasaklandığını duyurdu.

BİLİNDİK GEREKÇELER SIRALANDI

Samsun Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden konuya dair yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

“Bir organizasyon firması tarafından ‘Kadınlar Matinesi’ adı altında ilimizde gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikle ilgili olarak vatandaşlarımız, Valiliğimize ulaşmış ve programın toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılık teşkil ettiği, yapılmasının kamu esenliğini olumsuz etkileyeceği yönünde rahatsızlıklarını iletmişlerdir. Bu sebeple; önünüzdeki günlerde Bafra ve Atakum’da düzenlenmesi planlanan etkinliklere 5442 sayılı Kanunu’nun 11 (c) maddesi ‘İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır.’ uyarınca müsaade edilmeyeceği, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

22 Ağustos’ta yapacak etkinlik hakkında konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Böyle bir etkinliğin yapılmasına müsaade etmeyiz” ifadelerini kullanmıştı. 

"BÖYLE BİR ETKİNLİK GERÇEKLEŞMEYECEKTİR"

Kılıç, şunları söylemişti: 

"Özel bir organizasyon firması tarafından yapılması planlanan Murat Övüç konseri için farklı mekanlarda yapılacağına dair asılsız haberler tarafımıza ulaşmaktadır. Şehrimizin herhangi bir noktasında böyle bir etkinlik gerçekleşmeyecektir."

ekran-goruntusu-2023-08-07-191256.jpg

"TALEP VAR GELMEM İÇİN"

Samsun'daki etkinliği yasaklanan Murat Övüç'ten de bir açıklama geldi:

"'Vali diyor ya 'halktan gelen tepki', halktan tepki gelse 550 bilet satılmaz. Salon 500 kişilik, 550 bilet satılmış. Talep var gelmem için"