Obezite ameliyatını konferansta canlı yayınladılar

Obezite ameliyatını konferansta canlı yayınladılar

2. Bariatik Cerrahi Çalıştayı sırasında ameliyatı gerçekleşen bir hastanın operasyonu canlı yayınlandı

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin ameliyathanesinden canlı yayını yapılan obezite ameliyatı, 2. Bariatik Cerrahi Çalıştayı'ında büyük ilgi gördü. Konferansa katılan birçok ulusal ve uluslararası alanında uzman doktor, ameliyat sırasında, ameliyatı gerçekleştiren doktorlarla operasyon hakkında konuştu.

Yurtdışından uzmanlar da büyük ilgi gösterdi

2. Bariatik Cerrahi Çalıştayı'nın çok verimli geçtiğini belirten uzmanlar, obezite konusunda yurtdışındaki uzmanların da çalıştaya canlı yayın ile bağlanarak sunumlar yaptığını belirtiler. Doç. Dr. Sertaç Ata Güler ise, “Bugün geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Kocaeli Bariatrik Cerrahi Çalıştayımız’ın ikincisini gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl ilkini yaptığımız bu toplantı bölgemizde, özellikle obezite cerrahisi ve metabolik cerrahi açısından çok ilgi görmüştü. Bu sene bunun üzerine daha farklı bilgiler ve daha iyi konuşmacılar ekleyerek ikincisini yapmaya karar verdik. Bugün yaptığımız çalıştayımızın aslında bölgemiz açısından da farklı bir önemi var. Özellikle canlı bağlantı ile 4 ayrı ülkeye bağlanarak yurtdışındaki hocalarımızın da bize katılmasını sağladık. Bölgemizdeki obezite toplantıları arasında bu toplantı bu konuda bir ilk oldu. İngiltere, Belçika, İspanya ve Rusya’dan konularında hâkim çok değerli hocalarımız ile bağlantıya geçtik. Yaklaşık yarım saatlik bağlantılar ile kendi konularındaki sunumlarını bizlerle paylaştılar. Toplantının ikinci kısmında ise 2 adet canlı cerrahimiz olacak. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizin ameliyathanelerini kullanacağımız ve yine üniversitemizin en son teknoloji sistemiyle görüntünün toplantı salonuna aktarılması ile yaptığımız tüm ameliyatlar toplantı salonundan izlenecek. Salondaki moderatörlerimiz tarafından da bu toplantılar yönetilecek. Bu esnada ameliyatları yapan cerrahlara sorular sorulacak ve bunlara cevaplar verilecek. Bu ameliyatlar ile ilgili teknik açıklamalar yapılacak” diye konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren doktor anlattı

Canlı yayın esnasında hem ameliyatı gerçekleştirip hem de soruları yanıtlayan Op. Dr. Fakı Akın, “Kocaeli Bariatrik Cerrahi Çalıştayı’nın ikincisini düzenliyoruz. Geçen yıla oranla bu yıl yabancı hekim sayısında gerçekten büyük bir artış var. Bugünkü operasyonumuzda, RNA Gastrik Bypass operasyonu gerçekleştireceğiz. Aslında bu operasyon 1960’lı yıllardan beri yapılıyor. Şeker hastalığı çok olan, vücut kitle endeksi obezite kategorisinde olan hastalara çok iyi çözüm sunduğu için burada gelen misafirler ile deneyimlerimizi paylaşacağız. Canlı cerrahi yönteminin kendine göre zorlukları var ama çok iyi hazırlandık. Hastamızı da yakından takip ederek hazırladık. İyi geçeceğini umuyoruz. Bu operasyona katılmak üzere Belçika’dan Dr. Thibault Sablon geldi. Aynı zamanda kendisi ile Belçika’da birlikte eğitim görmüştük. Bugün operasyona kendisi de eşlik edecek” dedi.