Orhan Gencebay: Kenan Evren gelince halk sevindi

Orhan Gencebay: Kenan Evren gelince halk sevindi

Orhan Gencebay gündeme dair açıklamalar yaptı: Devletimi kim yönetiyorsa, halkımızın seçimleriyle, oylarıyla hangi hükümet varsa ben ona saygı duyarım. 

Son dönemde MESAM’a ilişkin tartışmalarla gündeme gelen Orhan Gencebay, “Devletimi kim yönetiyorsa, halkımızın seçimleriyle, oylarıyla hangi hükümet varsa ben ona saygı duyarım” dedi. Gencebay, MESAM tartışmalarının da başka yere çekilmemesi gerektiğini, bunun siyasetle alakası olmadığını vurguladı.

‘KENAN EVREN GELDİĞİNDE HALK SEVİNİDİ’

Habertürk Sevilay Yılman’ın programında konuşan Gencebay, “Devletime son derece saygılı biri olarak devletimin, varlığımın, vatanımın güçlü bir şekilde ayakta durmasını isteyen, bunu sağlamak için her şeyi yapabilecek, devletimi kim yönetiyorsa, halkımızın seçimleriyle, oylarıyla hangi hükümet varsa ona saygı duyarım” açıklamasında bulundu.

“1980’li yıllar darbe ve sonrası Kenan Evren yönetimi… O yıllarda nasıldı devletle aranız?” sorusuna, “Ben her zaman devletime olan saygımdan dolayı devletimi yönetmeye talip olanlarla iyiydim. Hiçbir kimseyle kötü değildim. Atatürk’ümüz ‘Hâkimiyet bila kaydu şart milletindir’ diyor. Kenan Paşa geldiğinde can güvenliği yoktu. Yüzde 98 halkımız memnun olmuştu. Daha sonra çok yanlışlar oldu, o ayrı konu, yani ben ilk geliş zamanını söylüyorum. ‘Askerimiz geldi, şöyle oldu, böyle oldu’ demiyorum, ben ülkemin durumunu söylüyorum. 1978’te arabanız var mı, ancak bir depo benzin alabilirdiniz bir ayda. 70 sente muhtaçtık. Bunları özellikle yaşayan birisiyim, işte ‘Batsın bu dünya’yı bunun için yaptım” dedi.