Pelin Öztekin'den çarpıcı açıklamalar: "Küfür yiyorum"

Pelin Öztekin'den çarpıcı açıklamalar: "Küfür yiyorum"

Mide küçültme ameliyatı neticesinde 93 kilo veren Pelin Öztekin, "Bana kiloluyken şans verilmiyordu” ve “Başrolün 50 kilo olup jönün çok yakışıklı olması gerekmiyor" diyen oyuncu, "100 kilo olan biri aşık olmaz mı, acı çekmez mi?” açıklamasında bulundu.

Usta sanatçı Rasim Öztekin'in kızı olan Pelin Öztekin, 2013 yılında 156 kiloya çıkmış, 2014’te mide küçültme ameliyatı olduğu biliniyordu.


Altı ayda 53 kilo veren oyuncu, ardından 25 kilo daha vererek toplamda 93 kiloya veda edip 60 kiloya indi. Öztekin, bu süreçte yaşadıklarını Günaydın'la paylaştı. Öztekin; "Ne kadar tatlı ve sempatik de olsanız kiloluyken drama işlerinde nedense rol pek verilmiyor. Çünkü orada fettan olmanız lazım, günümüzde kostüm çok önemli, ona uygun giyinmeniz lazım. Bence kilolu insanların da dizilerde başrol oynaması gerekiyor" ifadesinde bulundu.

Öztekin, "100 kilo olan insanın aşkına mı inanmıyoruz ya da çektiği acı mı inandırıcı gelmiyor?. Başrolün 50 kilo olup jönün çok yakışıklı olması gerekmiyor" ifadesinde bulundu. "Etrafımızda herkes acı çekiyor, aşık oluyor, evleniyor, boşanıyor. Bu görsel kısıtlamanın hoş olmadığını düşünüyorum. Ben bu önyargıyı kırmak istiyordum. Ters köşeyi değişimden sonra yapmak istedim. Kiloluyken şans vermediniz, şimdi bakın ne oldu demek istedim. Oyuncuların hep farklı rolleri canlandırmak istediğini belirten Pelin Öztekin, "Kaç tane sempatik kız oynayabilirim ki?" ifadesinde bulundu.

Kilo verip farklı karakterleri canlandırmaya başladıktan sonra aldığı tepkileri de şöyle anlattı: "Birden sokakta yürürken küfür yiyen biri oldum, demek ki doğru yoldayım. Kendimi değiştirmeyi seviyorum." dedi.