RTÜK FOX TV'nin dizisine ceza yağdırdı

RTÜK FOX TV'nin dizisine ceza yağdırdı

23 Ekim Cumartesi akşamı 1. bölümüyle Fox TV ekranlarında izleyici karşısına çıktı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), şiddet sahneleriyle gündeme gelen diziye yayın ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle ceza verdi.

FOX TV’nin ilk bölümüyle ekrana gelen yeni dizisi El Kızı'na RTÜK’ten ceza geldi. Dizideki şiddet sahneleri nedeniyle kanala idari para cezası uygulandı.

Yapımcılığını Mehmet Yiğit Alp’in, Yönetmenliğini ise Feride Kaytan’ın üstlendiği "El Kızı" dizisi, 23 Ekim Cumartesi akşamı 1. bölümüyle Fox TV ekranlarında izleyici karşısına çıktı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), şiddet sahneleriyle gündeme gelen diziye yayın ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle ceza verdi. 

Yapılan açıklamada Üst Kurul’un dizinin bazı sahnelerini incelediği, dizide evcil bir köpeğin silahla öldürülmesi ve çok sayıda kadına şiddet görüntülerinin yer alması nedeniyle yapılan oylama sonucu yayıncı kuruluş FOX TV'ye idari para cezası uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

PEKİ EL KIZI KONUSU NE?

Sevda Erginci, Fikret Kuşkan, Perihan Savaş, İsmail Ege Şaşmaz'ın başrollerde oynadığı dizide, Ezo karakterinin büyüyüp güçlü bir hale gelişi ve bu süreç içerisinde yaşadığı zorluklar konu ediliyor.