Seda Sayan: TV 8'i ben alacaktım

Seda Sayan: TV 8'i ben alacaktım

Ünlü şarkıcı Seda Sayan, katıldığı bir televizyon programında İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilmemesi gerektiğini ifade ederek "Gerekirse Cumhurbaşkanına gidip yalvaracağım" dedi.

Ünlü şarkıcı Seda Sayan, Haber Global ekranlarında yayınlanan "Jülide Ateş ile 40"ın konuğu oldu. Sayan, İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilmemesi gerektiğini vurgularken "Özellikle Emine Erdoğan Hanımefendi bu konuda çok hassasiyet gösteriyor. Rica ediyorum, bu konuya el atmalı. Gerekirse cumhurbaşkanına gidip yalvaracağım" diye konuştu.

Jülide Ateş'in "Kadına şiddet sence nasıl son bulur?" sorusuna yanıt veren Sayan, İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilmesine karşı olduğunu belirterek, "İstanbul Sözleşmesi'nin iptaline karşıyım. Hatta kadına şiddete cezalar daha ağır olmalı. Özellikle Emine Erdoğan Hanımefendi bu konuda çok hassasiyet gösteriyor. Özellikle rica ediyorum, bu konuya el atmalı.

Her gün bir kadın 'Öldürülmemi mi bekliyorsun' diye bağırıyor. Bu kadınlar için bir şeyler yapalım. Şimdi gene polis sahip çıkıyor. Biz babamı şikayet ettiğimizde 'Kocandır döver' denilip geri gönderiliyorlardı.

Mahkemedeki iyi görüntüsü nedeniyle affediliyor. Bunlara cevap hakkı dahi verilmemeli. Pandemi nedeniyle bir çok şey kaldı. Ben gerekirse Cumhurbaşkanına yalvaracağım. Sadece kadın çekmiyor aile de etkileniyor. Çözüm çok ağır olmazsa sorun kötü yerlere gidiliyor. Af maftan faydalanmamalı bu insanlar" ifadelerini kullandı.

BABAMI YAŞARKEN AFFETTİM! AMA MEZARINA GİDEMİYORUM! 

Biz çok fakirdik. Bu adam neden içiyor, neden içip içip karısına zulmediyor, neden çocuklarına zulmediyor, neden şiddet? Ben o nedenleri demek ki tolere edebiliyordum ki, onu affettim. Çok sık ayrılık yaşanıyordu bizim evde, benim annem hep sokağa atılıyordu babam tarafından hep! Sonra Babam, Annemi aramaya gittiğinde, yerini söyleyen ben oluyordum. Annem yerini benden saklıyordu babama söylemeyeyim diye. Çünkü anneme bu kadar zulmetmesine rağmen, babam perişan oluyordu. Bize o şiddeti uygulayan, eve inşallah bugün gelmez dediğimiz babamız bitiyordu, annemi evden attığında, annem evi terk ettiğinde, o babam, annem gittiğinde bitiyordu. Ben o zaman annemi daha güçlü görüyordum. Aciz duruma düşen babamı anneme götüyordum. Tabii o zaman da annemden dayak yiyordum…

TV8'İ BEN ALACAKTIM 

Belki bunu Acun da şimdi ilk defa duyacak; Acun’un aldığı kanalı önce ben alacaktım! Acun çok zeki bir adam, Acun’un bir kanalı alması çok daha akıllıca ve yönetmesi daha kolay neden; çünkü Acun’un elinde formatlar var. Kendini update eden, yetiştiren, dünyayı takip eden inanılmaz zeki bir adam Acun. Acun Ilıcalı, benim gördüğüm televizyoncuların içindeki en zeki adamlardan biri. Ben alsaydım zarar ederdim, onun için vazgeçtim. Acun hak etti de, ben onu hep alkışladım, alkışlıyorum. Ben iyi ki almamışım zarar ederdim! Batacaktım, 3 tane evim var onlar da gidecekti!

KADINLAR ÇOK ACIMASIZ. EMEKLİYE AYRIL YAZIYORLAR. DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BU YOK! 

Takıntı değil. Güzel olmayı seviyorum, güzel görünmeyi seviyorum. Seni izleyenlere takip edenlere saygıdır. Mesela benim dudaklarımda silikon yok, dokunuşlar ve dolgular var ama, yaptırdığım estetiklerin beni geri götürmesine dikkat ediyorum. Ne yaptığımın farkında mıyım farkındayım. Yaradanın bana emanet ettiği vücuda iyi baktığıma inanıyorum. Sen de git ol. Al benim resmimi git. Her eleştirinin altında hayranlık yatar ya. Mesela resim koyuyorum, kadınlara bakıyorum; kadınlar birbirine ne kadar acımasız… Şuna bak, şunun haline bak, git evinde otur, emekliye ayrıl yazıyorlar; niye gidip evimde oturayım? Sen oturuyorsun ya! Sen oturdun da ne halt ettin? Bırak ben çalışıyorum ya! Sen çok başarılıysan oturmaya devam et! Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok! Bizim ülkemizde maalesef ki böyle bir bakış var. Sen de git, bütçen ne kadar elverişliyse sen de yaptır, sen de kendine bak.

SİZ FLÖRT EDİYORSUNUZ AYNI EVDE YAŞIYORSUNUZ. BEN EVLENİYORUM! 

Hiçbir ilişkimden pişman olmadım! Ben yaptığım hiçbir şeyden pişman olmadım! İstedim yaşadım! Talep gördüm, ben istedim ama istendim de! Yaşanması gerekiyordu. Ama bir sözümün yine arkasındayım. Ben flört etmeyi bilmiyorum. Ben mahallede büyüdüm. Bizim mahallemizde bir kızla bir erkek bakışıyorsa, biz diyorduk ki onlar bakışıyorlar. Biz böyle büyüdük. Flört etmeyi bilmiyorum, gidiyorum evleniyorum! Bu bir hataysa… Siz flört ediyorsunuz, 6 ay flört ediyorsunuz aynı evde yaşıyorsunuz ayrılıyorsunuz! Ben gidiyorum evleniyorum aynı evde yaşıyorum yürümüyor ayrılıyorum. Şimdi yine bir şey olsa şimdi gider evlenirim. Ama evliliği düşünüyor musun dersen düşünmüyorum böyle iyiyim…