Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu hakkında açıklama

Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu hakkında açıklama

Kızılcık Şerbeti'nde Abdullah karakterine can veren oyuncu Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi.

Kızılcık Şerbeti'nin Apo'su usta oyuncu Settar Tanrıöğen sette beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü ismin sağlık durumu hakkında açıklama geldi.

65b4cf1a6c25b3c655d41a05.webp

90'lı yıllarda 'Bir Demet Tiyatro'da oynadığı 'Saldıray Abi' karakteriyle adından söz ettiren Settar Tanrıöğen, beyin damarlarında oluşan anevrizmanın (baloncuk) patlaması neticesinde beyin ve beyin zarları arasında kanama tespit edilip ameliyata alınmıştı. İki gün sonra bir ameliyat daha geçiren 61 yaşındaki oyuncunun sağlık durumuyla ilgili hastaneden açıklama geldi.

s-5278d69996525ad37a5a404b21fe78d0440dd093.webp

BEYİN VE BEYİN ZARLARI ARASINDA KANAMA TESPİT EDİLDİ

Hastaneden yapılan açıklamada sanatçının son durumuna ilişkin şu bilgiler verildi:

"26 Ocak Cuma günü, baş ağrısı ve bilinç bulanıklığı şikayetleri üzerine yapılan tıbbi değerlendirmesinde, hastamız Settar Tanrıöğen’de; beyin damarlarında oluşan anevrizmanın (baloncuk) patlaması sonucunda beyin ve beyin zarları arasında kanama tespit edilmiştir. Acilen yapılan müdahale sonrası hastamız yoğun bakım servisine alınmıştır. 29 Ocak Pazar günü hastamızda; beyindeki kanamaya bağlı gelişme ihtimali olan beyin omurilik sıvısında artış tespit edilmiş, beyin cerrahisi ekibimiz tarafından sıvı basıncının dengelenmesi için girişimsel işlem yapılmıştır."

65b4da60200b84128fee9741.webp

YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDE TEDAVİSİNE DEVAM EDİLECEK

Beyin kanamalarından sonra ortaya çıkabilecek risklere vurgu yapılırken, "Hastamızın tedavisine yoğun bakım ünitesi sorumlusu ve ekibinin yanı sıra nöroloji, beyin cerrahi ve girişimsel nöroradyologlardan oluşan multidisipliner bir ekip tarafından devam edilmektedir. Bugün itibariyle klinik durumu stabildir. Bu tür beyin kanamalarından sonra ortaya çıkabilecek risklerin varlığı nedeniyle, hastamız Settar Tanrıöğen’in yakın takibi bir süre daha yoğun bakım ünitemizde devam edecektir" denildi.

settar-tanriogen.webp

SETTAR TANRIÖĞEN KİMDİR?

22 Ekim 1960 tarihinde Denizli'de dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü mezunu olan Settar Tanrıöğen, Bir Demet Tiyatro'da oynadığı Saldıray Abi karakteriyle tanındı.

2009'da Binnur Kaya, Engin Günaydın, Ercan Kesal, İlker Aksum ve Serra Yılmaz ile birlikte 'Vavien' filminde rol aldı. 2010'da Derviş Zaim'in senaryosunu yazıp yönettiği 'Gölgeler ve Suretler'de oynadı. 2015'te 'Saklı' filminde kamera karşısına geçti. Daha sonra komedi türündeki 'Hayalet Dayı'da başrolde oynadı.

Settar Tanrıöğen, 2015-2017 yılları arasında yayınlanan 'Baba Candır' adlı dizide 'Salih Çelik' karakterini canlandırdı.