Sezai Aydın kimdir? Kaç yaşında, nereli? Sezai Aydın neden öldü?

Sezai Aydın kimdir? Kaç yaşında, nereli? Sezai Aydın neden öldü?

Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın yaşamını yitirdi. Aydın'ın bir süredir koronavirüs tedavisi gördüğü ve bu nedenle vefat ettiği öğrenildi.

Sezai Aydın neden öldü? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Yahşi Cazibe dizisindeki rolüyle hafızalara kazınan usta oyuncu Sezai Aydın, koronavirüs nedeniyle 69 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncu, bir süredir koronavirüs tedavisi görüyordu. Usta oyuncunun ölüm haberinin ardından Twitter hesabından paylaşım yapan İzzet Çapa, "Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın 69 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti... Büyük yetenekti... Ömrünü sanata vakfetmiş bir isimdi... Kabri nur, mekanı cennet olsun... Sanat camiasının ve sevenlerinin başı sağ olsun" dedi. Peki Sezai Aydın öldü mü? Sezai Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli? Sezai Aydın neden öldü? Detaylar haberimizde.

SEZAİ AYDIN KİMDİR?

Sezai Aydın, 15 Şubat 1952, Ankara doğumludur. Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı. John Rambo, Rocky Balboa ve Fred Çakmaktaş karakterleri seslendirmeleriyle ünlenmiştir.

Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu olan Aydın, Şehir Tiyatroları sanatçısı olup, bugüne kadar birçok oyunda görev yapmıştır. Bir dönem Keçiören Belediyesi'nde "Cumartesi Cumartesi" adlı bir çocuk eğlence programını yürütmüş olan ve kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde de rol alan usta sanatçı, yıllarca birçok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini başarıyla yürütmüştür. Ayrıca, Başkent İletişim Bilimleri Akademisi13 Temmuz 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'nde, Seslendirme ve Oyunculuk eğitimleri vermektedir.

SEZAİ AYDIN NEDEN ÖLDÜ?

Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın yaşamını yitirdi. Aydın'ın bir süredir koronavirüs tedavisi gördüğü ve bu nedenle vefat etti.

Oynadığı bazı tiyatro oyunları

Nekrassov : Jean-Paul Sartre - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2012

Buluşma Yeri : Duşan Kovacevic - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2010

İstanbul Efendisi : Musahipzade Celal - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2008

Rumuz Goncagül : Oktay Arayıcı - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2007

Tekrar Çal, Sam : Woody Allen - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2006

Seni Seviyorum (oyun) : William Douglas - Tiyatrokare - 2005

Hadi Öldürsene Canikom : Aziz Nesin - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2004

Dosya (oyun) : Tuncer Cücenoğlu - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2003

Pazartesi Perşembe : Musahipzade Celal - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2001

Sersem Kocanın Kurnaz Karısı : Haldun Taner - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2000

Lüküs Hayat : Cemal Reşit Rey - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1999

Tatlı Çarşamba : Murıel Resnık

Oynadığı bazı sinema filmleri

Dar Alanda Kısa Paslaşmalar - 2000

Kurtlar Vadisi Gladio - 2009