Simge Sağın karınca olmayı seviyorum

Simge Sağın karınca olmayı seviyorum

43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri töreni için geri sayım başladı. Bu yılın ‘Pantene Parlayan Yıldızlar’ından biri de Simge Sağın oldu.

Genç şarkıcı, Parlayan Yıldız olarak sahneye çıkacağı gecede aynı zamanda “Kamera” ile En İyi Klip kategorisinde yarışacak. Bu nedenle heyecanı ikiye katlanan Sağın, “Bütün emeklerimin karşılığı Altın Kelebek” diyor.

* Konserler, Altın Kelebek, albüm hazırlıkları derken yoğun bir dönemden geçiyorsun. Bu süreci biraz senden dinleyelim mi?
- Evet, hem de nasıl yoğun. Çok konser var... Albüm hazırlıkları, radyo ve TV programları derken tempo epey yükseldi. Çok yorucu ama keyif alıyorum bu tempodan. Çünkü karınca olmayı seviyorum. 

* Bu sene Pantene Altın Kelebek’te “Parlayan Yıldızlar”dan biri olduğunu ilk duyduğunda neler hissettin? 
- Menajerimden aldım haberi. Hem çok duygulandım hem de çok heyecanlandım. İnanılmazdı. Türkiye’nin Oscar’ı elimde olacak, düşünsenize! O kadar önemli ki bu törenin bir parçası olmak, buna layık bulunmak. Çocukluğumdan beri takip ettiğim törende parlayacağım. Geçen sene En İyi Çıkış ödülünü almıştım, bu sene de Parlayan Yıldız’ım. Müthiş bir his.

* Törende çifte heyecan yaşayacaksın. “Kamera” şarkınla En İyi Klip kategorisinde adaysın. Beklediğin bir şey miydi bu adaylık?
- “Kamera” klibimizi çekerken maddi manevi her anlamda ne kadar zorlandık bilseniz... Çok emek sarf ettik gerçekten ve ortaya hayal bile edemeyeceğim bir sonuç çıktı. İnşallah ödül alır.

* Evet, klibin ekonomik anlamda seni epey zorladığını duydum. 
- İşimi yaparken cimrilikten kaçınırım. “Bir şekilde yürür gemi, azıyla yetinelim” düşüncesiyle ne şarkı alırım, ne klip çekerim. Elimde avucumda ne varsa ortaya koyarım. “Kamera” için neredeyse tüm birikimimi kullandım, ayrıca yapımcımız Samsun Demir de destek verdi. O zorluğuna rağmen “İyi ki çekmişim” dediğim, gurur duyduğum bir çalışma. İzleyen neden bu kadar maliyetli bir iş olduğunu anlar.

BU EKİP KÖMÜRÜ BİLE PARLATIR!

* Son dönemde sana “Emeklerimin karşılığını aldım” dedirten neler yaşadın?
- Bu konuda ilk sözüm, “Bütün emeklerimin karşılığı Altın Kelebek ödülü” olur. 

* Başarıya ulaşabilmek için çok mu çalıştın?
- Çok... Hatta durmadan çalışmaktan dolayı kilo alamıyorum. Hayatım boyunca hep bu günleri hayal ettim, emeğime de beklediğime de değdi.

* Pantene Altın Kelebek gecesine nasıl hazırlanıyorsun?
- Hâlâ ne giysem derdindeyim. Net bir şey belirlemedim ama çiziliyor kıyafetim. Saçımla, makyajımla, kıyafetimle, her bir detayla mükemmel görünmek istiyorum. 13 Kasım’a sayılı günler kaldı, telaş giderek artıyor.

KENDİMİ BEYAZLAR İÇİNDE HAYAL EDİYORUM

* Sence Simge Sağın adını parlatan ne oldu?
- Çok şey var aslında ama bence en önemlisi şarkılarım... Ve tabii ekibim... O kadar iyi bir ekiple çalışıyorum ki, kömürü bile parlatırlar! Yarın öbür gün başka ödüller de gelebilir, artık şaşırmayacağım. Bana kendimi güvende hissettiren adamın, sevgilim Ozan Bayraşa’nın da beni parlattığını düşünüyorum (gülüyor).

* Kırmızı halı heyecanını nasıl yeniyorsun? Mesela hiç rüyana girdi mi o gece?
- Henüz girmedi ama az önce de dediğim gibi hayallerimi süsledi. 

* Kendini o gecede nasıl hayal ediyorsun peki?
- Renk konusunda kararımız net değil hâlâ ama hayallerimi beyazlar süslüyor. Pırıl pırıl gülümseyen, kendinden emin, ödülünü elinde tutan beyazlar içinde bir kız var hayalimde. Ama ne kadar hazırlanırsam hazırlanayım, oraya gittiğimde bayılacak gibi olacağımdan eminim.
* Saçların da ön planda olacaktır herhalde... Simge Sağın’ın özel bir saç bakım sırrı var mı, bizimle paylaşır mısın?
- Çok belirgin bir saç bakım ritüelim yok. Arada keratin bakımı yaptırırım. Günlük olarak Pantene Argan Yağı Mucizesi diye bir ürün var, onu kullanıyorum. Saçım fön, boya gibi işlemlerden çok yıprandığı için o ürün kurtarıcım oluyor.

YENi ALBÜM 2017’DE

* Albümle çıkış yapmana rağmen artık hep single çıkarıyorsun. Albüm zamanı gelmedi mi?
- Albüm 2017’de çıkacak. En iyisini başarmak için verdiğim single arasını kapatacağım. Şarkıları satın aldım, mantık olarak hazırım. “Yankı” çok sevilmişti mesela, onun gibi şarkılar olacak içinde. Sürpriz düetler de gündemimde. Bu albümle kaderimi elime alacağım diyebilirim.

* Bir tüyo alalım mı? Düet kiminle?
- Şu anda bir tane netleşti. Ersay Üner’le düetimiz olacak. Biraz sürprizli, biraz ters köşe işbirlikleri yapacağız. 

* Söz ve beste çalışmaları yapmaya başladın mı peki?
- Kendi yazdığım bir şarkı var, evet. Yeni albümde onu da dinleyeceksiniz.

ALTIN KELEBEK iÇiN ŞARKI YAZDIK

* Üç parlayan yıldızdan ikisi oyuncu, sen ise şarkıcısın. Farkını o gece sahnede bir sürprizle ortaya koyacak mısın?
- Evet, sürprizimiz var. O geceye özel “Altın Kelebekler” şarkısı yazdık. Alper Narman, Ozan Bayraşa ve ben, üçümüz yaptık şarkıyı. Altın Kelebek’te kalıcı olacak gibi geliyor bana. Hem şarkı hazırlamak, hem Parlayan Yıldız olmak hem de klip adaylığımın olması beni uykusuz gecelere sürüklüyor.

SORDULAR SÖYLEDİM AMA İSİM VERMEDİM

* Bir dönem Gülşen’in vokalistiydin. Geçen hafta “Albümümden sonra beni arayıp tebrik etmedi” diye sitemde bulundun ona. Bu olayın aslı nedir?
- Olayın aslı şu, yanlış anlaşılma oldu. Bana “Çalıştığın kişilerden tebrik geldi mi?” diye sordular. Zaten çalıştığım isimler belli. Ben de “Hayır” dedim ama özellikle isim vermedim. Evet, Gülşen de aramadı. 

* Peki ya Serdar Ortaç? 
- O da aramadı. Sorulan soruya doğru cevap verdim, serzenişte bulunmadım. Benim rahatsızlığım yok. Kimse kimseyi tebrik etmek zorunda değil ama ben olsaydım ederdim.