Twitter’da en çok neler konuşuldu?

Twitter’da en çok neler konuşuldu?

Galatasaray’ın transfer ettiği ünlü futbolcu Falcao’nun gelişini duyurduğu tweet, en çok retweet edilen tweet ve en beğenilen tweetlerden biri oldu.

Twitter, 2019’da da Türkiye gündeminin nabzını tutmayı başardı. Türkiye’de Twitter’ın 2019 sohbetlerinde en çok adı geçen isim Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sohbetlere ağırlığını koyan isim oldu.

Hem gerçekleştirdiği yardımlar ve platformu AHBAP hem de kullanıcılarla etkileşimiyle Twitter gündemine damga vurmayı başaran Haluk Levent 2019’da en çok konuşulan ünlü isim oldu. Türkiye’de de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Güney Koreli pop müzik grubu BTS de en çok konuşulanlar arasında yerini aldı.

Falcao, Twitter’a damgasını vurdu

En çok retweet edilen tweet ve en beğenilen Tweetlerden biri, Galatasaray’ın transfer ettiği ünlü futbolcu Falcao’nun gelişini duyurduğu Tweet oldu. Ekrem İmamoğlu’nun #BirlikteKazandık hashtagiyle seçim sonrası paylaştığı duyuru Tweet’i ve Fatih Terim’in “look at the tabela” Tweet’i de en fazla retweet edilenler ve beğenilenler arasındaydı.

En beğenilen tweetler

Kanserle verdiği mücadele örnek isim haline gelen Naslihan Cantay ölümü ile milyonlar yasa boğarken Haluk Levent'in Çantay hakkında attığı Tweet en çok beğenilenlerden biri oldu. Popüler fotbolcu Merih Demiral’in “Ne mutlu Türk’üm diyene” tweeti ise 200 binden fazla beğeni ile en çok beğenilenler arasına girdi.

En çok kullanılan hashtag

1- feyyazduman

2- BTS

3- galatasaray

4- arifgibisevmek

5- survivor2019

En çok konuşulan dizi:

1- GoT - Game of Thrones

2- arifgibisevmek

3- senanlatkaradeniz

4- hercai

5- survivor2019

En fazla etkileşime geçilen isimler:

1- Haluk Levent

2- Cem Yılmaz

3- Atilla Taş

4- Fatih Terim

5- Levent Üzümcü