Maskeler Düşüyor

Tekir’in yoldaşları (2)

FETÖ, ölüm listesine aldığı isimleri kamuoyunda itibarsızlaştırmak için Atatürk maskesi takmış, sözde solcuları kullanıyordu.

Bunlar FETÖ aleyhine belli olmasın diye suya sabuna dokunmayan eleştiriler yaparken, Atatürkçülere, CHP’ye al görmüş boğa gibi saldırıyorlardı.

En büyük sermayeleri yalan ve iftiraydı.

İtibarsızlaştırmaya çalıştıkları Atatürkçüler çok geçmeden FETÖ tarafından katlediliyorlardı.

Dr. Necip Hablemitoğlu, İhsan Güven gibi…

Bu maskeli solcular; FETÖ elemanları ve AKP’lileri her fırsat ve zeminde savunmaktan çekinmiyorlardı.

Türk Solu; her ne kadar kendini bu isimle tanımlıyorsa da solla ilgisi hemen hemen hiç yoktu. Aynı adla dergi çıkarıldı. Derginin imtiyaz sahibi Özgür Erdem’di.

Erdem aynı zamanda “Ordu göreve” pankartı taşıyan grubun yöneticilerindendi. Dergide de “Ordu göreve” pankartı baş sayfada yer almıştı.

Askerler öğretim üyeleri darbecilikten tutuklanırken. Bu pankartı asanlara ne garip ki, Zekeriya Öz ve FETÖ’nün polisleri hiçbir şey sormadı.

Özgür Erdem; “Hırsız Polisi yakaladı” adlı bir kitap kaleme almış, burada FETÖ’nün darbeci polislerini savunmuş onları yere göğe sığdıramamıştı.

Açıkça suç ve suçluyu övmüştü…

Kitap tanıtımı şöyleydi:

“17 Aralık 2013'te Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu düzenlendi. Daha büyükleri de yoldaydı ancak hemen ertesi gün soruşturmayı yürüten polis müdürleri görevden alındı. Hırsızı yakalayan polisler önce tasfiye edildi. Sonra oradan oraya sürüldü. Açığa alındı. Yetmedi polislikten ihraç edildi. Hatta gözaltına alındı. Tutuklandı.
Bu kitap onların hikayesidir.
- 17 Aralık'ın beyni Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın tutuklandığında emniyete ve savcıya verdiği ifade (ilk kez tam metin olarak)
- Saygılı'nın yardımcısı Yasin Topçu ve "Zarrab soytarısına darbe yapan büronun amiri" Mehmet Akif Üner ile 17 ve 25 Aralık üzerine söyleşiler
- Tutuklu polislerin aileleri ve avukatlarıyla yaşanan hukuksuzluklar ve çekilen zulüm üzerine röportajlar…”

Erdem kitabında FETÖ’ cü polisleri öve öve yere göğe sığdıramıyordu: Hadi gelin, kitabın içeriğindeki FETÖ’cü polisleri bir yana bırakalım, tanıtımdaki üç polisi inceleyelim:

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi'nin karşısındaki binada yapılan karar duruşmasında; Yakub Saygılı’yı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Erdem’in övdüğü: Yasin Topçu, Mehmet Akif Üner’de aynı cezaya çarptırılmışlardı.

Ayrıca; Yakub Saygılı, Yasin Topçu, ve Mehmet Akif Üner "özel hayatın gizliliği ihlal" ve "haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçlarından toplam 127 yıl 4 ay 15'er gün hapis cezası aldılar

FETÖ’nün darbeci elemanlarını savunmak “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyen sol maskelilere kalmıştı.

Erdem’in lideri Gökçe’de FETÖ’yü, FETÖ’cü polisleri savunmamış mıydı?

Bu örgütün FETÖ ile ilişkilerini yakında kapsamlı bir şekilde yazacağım…

Şimdilik bu kadar.

Önceki ve Sonraki Yazılar