Leyla Emeç Tavşanoğlu

Leyla Emeç Tavşanoğlu

MÜEZZA’DAN BİHABER DİYANET

Bizim Diyanet İşleri Başkanlığı’nı çok seviyorum. Biz gazetecilere, her açıklaması ve fetvasında  harika, sekiz sütuna manşetlik başlıklar veriyor. Sevgili ve Sayın Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Aya Sofya’da belinde kılıçla poz verir, bilmem kaç yüz bin dolarlık Mercedes’inin içinde görüntülenir. Acaba gavur icadı o zırhlı Mercedes’e binmek günah yazar mı? Onu da Sayın Ali Erbaş’a sorabiliriz. Her halde o konuda da bir fetva verecektir. 

Ama Diyanet İşleri’nin son bir fetvası var ki beni gerçekten hayrete düşürdü. Demişler ki: Evde kedi, köpek beslemek caiz değildir.

Amanın! Evinde beş kedi besleyen biri olarak ben ne halt edeceğim? Nerelere saklanayım? Acaba cehennemde cayır cayır yanar mıyım? 

Şaka bir yana bizim Diyanet çok sevdiği Peygamberimiz Hz. Muhammed SAV hakkında sıfır bilgi sahibi galiba. O zaman Diyanet’e burada bir kıyak yapayım. Bila ücret bir bilgi göndereyim ki orada burada çam devirmesin. Aksi halde birileri çıkar “Eyy, Diyanet, bizlerin ödediği vergilerle seni beslemek caiz midir?” diye soruverir. Vallahi benim aklıma gelmedi ama şeytan bu, dürtüverir de birilerinin kafasına böyle olmayacak fikirleri sokuverir. 

Şimdi gelelim Hz. Muhammed’in kişiliği, sevdikleri ve sevmediklerine... Pek çok kaynakçada bulmak mümkün. Hatta ansiklopedilerde maddesi de var. Müezza yazıp bakın. Ben kaynakçadan aktarıyorum:

Müezza, söylenene göre İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in kedisidir. Hz. Muhammed Uhud seferine çıkarken ordusunun önüne çıkan, yavrusunu emzirmekte olan siyah-beyaz bir Habeş kedisidir. Kediyi gören Hz. Muhammed askerin güzergahını değiştirmiş, yanındaki iki adamını da kediyi korumakla görevlendirerek geride bırakmış.

Hz. Muhammed Uhud seferinden dönüşte gelip hemen kediyi bulmuş, onu sahiplenerek Müezza adını koymuş. Gene bir anlatılana göre Hz. Muhammed Müezza’nın kabındaki suyla abdest almaya davranmış, ama Ebu Hureyre araya girerek yapmamasını söyleyince Hz Muhammed, suda meleklerin olduğu cevabını vermiş.

Bir keresinde de bir toplantı sırasında Müezza Hz. Muhammed’in harmanisinin eteğinin üstünde uyuya kalmış. Hz. Muhammed Müezza’yı rahatsız etmemek için harmanisinin etek ucunu keserek Müezza’yı uyandırmadan ayağa kalkmış. Ayrıca Hz. Muhammed’ın “kedi sevgisi imandandır” dediği de anlatılanlar arasındadır. 

Şimdi, evde kedi köpek beslemek caiz değildir, diye fetva veren Diyanet İşleri’nin bu fetvasını Hz. Muhammed duysa acaba ne derdi? Bunu bilmemize imkan yok ne yazık ki. Ama bu fetva bugün verildiğine göre bence yapılması gereken şu:

Cumhuriyet savcıları Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında Hz. Muhammed’i eleştirmek suçundan derhal soruşturma başlatmalı!

Önceki ve Sonraki Yazılar