Amerika Birleşik Devletleri'ne göre doğalgazın sonu geliyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde, global doğalgaz piyasasındaki doygunluk ve bu yakıta olan talebin düşmesi sebebiyle doğalgazın sonu geleceği kehanetinde bulunuldu.

Bloomberg’in haberinde Bank of America analistleri, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki doğalgaz üreticilerinin, 2010’ların başında başlayan ‘şeyl devrimi’ sayesinde konumlarını ehemmiyetli ölçüde güçlendirebildiğini, fakat şimdi ihracat meselesi ile karşı karşıya olduğunu anlattı.

Buna kapı aralayarak, Avustralya gibi diğer büyük tedarikçilerin oluşturduğu rekabet, sıcak geçen kışlar ve bunun neticesi olarak Avrupalı tüketicilerin depolarının dolu olması gösterildi.

Bank of America analistleri, raporlarında, "Sıcak kışlar gazmaggedon’u (gaz Armageddon’u/gazın sonu) yaklaştırıyor" diye yazdı.

Dünyanın ikinci en büyük ekonomisi Çin tarafından talebin düşmesi de Amerika Birleşik Devletleri üreticilerin meselesine mesele kattığı dile getirildi.

Uzmanlar, tüm bu etkenler yüzünden ihracatın artık üreticilere hiçbir şey kazandırmayacağını kaydetti. Bu vaziyette, hammaddeyi Amerika Birleşik Devletleri içinde satmak zorunda kalacaklar. Bu da, aktif imalat ve kömür gibi diğer enerji kaynaklarının oluşturduğu rekabet şartlarında, ücretlerde büyük düşüşe yol açacak.

Ekonomi Haberleri

Gram altında hedef rakam belli oldu!
Onlarca tesisi bulunan dev kimya şirketi iflasın eşiğinde
Türkiye'de yüzlerce yeri olan KFC 108 şubesine kilit vurdu
Kısa vadede o rakamı görecek
Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar 2024? İşte güncel kurbanlık fiyatları