Boğazın en görkemli yapılarından birine İzmirli işinsanı talip

İstanbul Boğazı'nın en gösterişli yapıları arasında yer alan, manzarası ve tarihiyle büyük beğeni toplayan Hotel Les Ottomans’ın satışa çıkması bekleniyor.

Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Ahu Kerimoğlu'nun sahibi olduğu otel AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkanı Donald Trump, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'li şarkıcı Jennifer Lopez, Victoria's Secret melekleri Karolina Kurkova ile Adriana Lima ve dünyaca tanınmış oyuncu Nicolas Cage gibi pek çok ünlü ismi konuk etti. Ahu Kerimoğlu'nun parasal sorunlar sebebiyle satmak zorunda kaldığı otel dünyanın en iyi otelleri arasında bulunuyor. Satışa çıkacak otele İzmirli iş adamı Uğur Özkan talip oldu. Özkan’ın oteli alarak yeni bir yatırıma soyunması ve değişik bir konsept ile Les Ottomans’ı İstanbul’a yeniden kazandırması bekleniyor.

Konuyla alakalı izahlarda bulunan Özkan Metal Kurucu Azası Uğur Özkan "Les Ottomans hem tarihi dokusu hem de lokasyonu ile İstanbul'un en iyi otellerinden biri. İhaleye çıkar çıkmaz öneri vereceğiz. Almamız vaziyetinde, yeni bir yatırımla oteli daha faal hale geçirmek istiyoruz" dedi.

Galatasaray Spor Kulübü daha önceki başkanlarından Ünal Aysal'ın eski eşi Ahu Kerimoğlu tarafından 2006'da satın alınan otel 60 milyonluk restorasyonla yeniden hizmete açılmıştı. Şimdiki değeri paha biçilemeyen otel açık artırma ile satışa çıkıyor. İcra yoluyla açık artırmada satışa çıkan otelin takriben 400 milyon liraya alıcı bulması gerekiyor.

Ekonomi Haberleri

Onlarca tesisi bulunan dev kimya şirketi iflasın eşiğinde
Türkiye'de yüzlerce yeri olan KFC 108 şubesine kilit vurdu
Kısa vadede o rakamı görecek
Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar 2024? İşte güncel kurbanlık fiyatları
Satış için dört markayla görüşülüyor