Dolar 8 liranın altına düştü

Bugüne 8.18 liradan başlangıç yapan dolar, öğleden sonra 8 liranın altına geriledi. Euro ise şu anda 9.35 bandında alıcı buluyor.

Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yaşanan değişimlerin ardından ekonomi yönetiminden gelen mesajlara odaklanan yurt içi piyasalarda oynaklık düşmeye başladı.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan sonra Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan gelen piyasa dostu mesajların etkisiyle dolar, dünkü piyasa kapanışın ardından 8.18 düzeyinde dengeli bir seyir izledi. 

Sabahın erken saatlerinde yatay başlangıç yapan dolar/TL, BDDK'dan gelen yabancı banka swap limitlerini esnetme hamlesiyle birlikte 8.10 seviyelerine kadar geriledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğleden sonra partisinin grup toplantısında piyasalara yönelik verdiği mesajların ardından kur 7.95 seviyesine kadar çekildi. Euro/TL ise şu anlarda 9.36 seviyelerinden işlem görüyor.

Ekonomi Haberleri

Fitch altın tahminini güncelledi: İşte yıl sonu altın beklentisi!
Türkiye’de Dolar Milyonerlerinin Sayısı Zirve Yaptı: Dünyada 1. Olduk!
Dev kuruluştan altın tahmini!
Kredi kartı kullananlar dikkat!
Hükümetin kamu işçisine ikinci teklifi belli oldu