Dolar'da ani hareketlilik yaşanıyor

Dün 8,0021'e kadar çekilen dolar/TL, Lütfi Elvan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanmasının ardından gece yarısı 8,05'lerde kadar çekildi. Kur bu sabah 8,30'un altında işlem görmekte. Kur cuma günü 8.58 ile rekor kırdı. Analistler, yatırımcıların bundan sonra 19 Kasım tarihli Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına odaklanacağını düşünüyor.

Dolar/TL, dün yüzde 6'nın üzerinde değer kaybıyla son 2 yılın en sert düşüşünü yaşamasının ardından bugün 8,2561'den işlem görmekte.

Türkiye piyasaları, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının kabul edilmesi ve yerine Lütfi Elvan'ın atanması sonrası gelişmeleri yakından takip ediyor.

Önceki haftayı 8.58'den kapatan dolar/TL fırtınalı bir haftasonunun ardından dün 8.06'ya geriledi. Geçen Cuma Merkez bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınarak yerine Naci Ağbal getirilmişti.

Analistler, yatırımcıların bundan sonra 19 Kasım tarihli Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına odaklanacağı görüşünde olduğunu duyurdu. Bazı uzmanlar 8,10 üzerinde kalındığı sürece tekrar geçtiğimiz haftanın ortalamalarına geri dönüş yaşanacağı ve PPK'ya kadar piyasanın beklemede olacağı görüşünde.

8,40 üzerinde görünümün TL açısından negatif olduğunu kaydeden bazı analistler, kurun hareketinde dolar endeksinin hareketinin belirleyici olacağını söylemekte.

Ekonomi Haberleri

Gram altında hedef rakam belli oldu!
Onlarca tesisi bulunan dev kimya şirketi iflasın eşiğinde
Türkiye'de yüzlerce yeri olan KFC 108 şubesine kilit vurdu
Kısa vadede o rakamı görecek
Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar 2024? İşte güncel kurbanlık fiyatları