Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin öncülüğünde bir araya gelen 12 başkanın imzaladığı teşekkür mektubunda, “Devletimizin böylesine kritik bir konuda piyasayı düzenleyici ve ürünün gerçek değerini bulan politikalarını ivedilikle hayata geçirmesi dolayısıyla zat-ı alinize şükranlarımızı ve sektörümüze verilen bu kıymetli desteğin önümüzdeki yıllarda da devamı temennisiyle saygılarımızı arz ederiz” denildi.
Türkiye’nin çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir üretim ve ihracatında dünya lideri olduğuna vurgu yapan 12 başkan, “Kuru meyve sektörümüz yıllık 1,5 milyar dolarlık bir dış ticaret gelirine sahip. Tamamına yakını yerli girdilere dayalı üretim ve ihracat yapısına sahip olan sektörümüzün gelişimi ve ihracatımızın sürdürülebilir bir şekilde artışı, başta üreticilerimiz olmak üzere kuru meyve üretim ve ihracatı ile uğraşan yüzbinlerce aileyi yakından ilgilendirmektedir. TMO’nun müdahale alımları sayesinde ülkemiz yıllık en az 150 milyon dolar daha fazla döviz geliri elde edecek güce kavuştu” dediler.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilen teşekkür mektubuna; Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Turgutlu Ticaret Borsası Başkanı Selçuk Temel, Aydın Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, İzmir Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ imza koydu.