Lübnan, IMF ile görüşüyor

Lübnan hükümeti, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krizi aşmak için bir kurtarma paketi hazırlamak maksadıyla Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetiyle görüşmelerine başladı.

Başbakan Hassan Diyab, başkent Beyrut'taki Hükümet Sarayı'nda IMF heyetini kabul etti. Görüşmede, Lübnan'daki ekonomik kriz ve vadesi yaklaşan tahvil senetlerinin ele alınıp görüşüldüğü aktarıldı. 

Maliye Bakanı Gazi Vezni, konuya ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hükümetin mevcut ekonomik krizi aşmak için bir kurtarma planı hazırlama çabaları çerçevesinde IMF heyetiyle istişare görüşmelerini sürdürdüğünü söyledi.

Söz konusu planı IMF'nin desteğiyle hazırlamak istediklerini belirten Vezni, IMF heyetinin Lübnan'a ihtiyacı olan finansal ve ekonomik desteğin yanı sıra atılması gereken reform adımlarına ilişkin de tavsiyelerde bulunacağını belirtti.

Ekonomi Haberleri

KYK yurt ücretleri belli oldu
Yargıtay'dan milyonlarca kiracıyı ilgilendiren karar
Türkiye'de işsizlik oranı ne kadar oldu?
Gümüş fiyatları iki ayın zirvesinde: Yatırımcının gözü kritik toplantıda
Esnaf kredilerinde yeni dönem: Faiz desteği düştü, borçlu esnafa kredi yolu açıldı