Nükleer santralin çalışmasına onay çıktı

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) ülkenin ilk nükleer santralinin faaliyete geçmesi için onay verildi.

BAE Federal Nükleer Denetim İdaresi, Kore Elektrik Enerjisi Şirketi (KEPCO) tarafından inşa edilen ve Arap ülkeleri arasında bir ilk teşkil eden santralin 1 no'lu reaktörünün faaliyete geçmesine izin verdi. 

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan da, yeni kurulacak santralle ilgili olarak "Bugün ilk nükleer tesis için işletme ruhsatı verilmesi, barışçıl nükleer enerji yolunda yeni bir döneme girildiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı. 

El Nahyan ayrıca, "Önümüzdeki 50 yıl boyunca ihtiyaçlarımızı garanti altına almak için hazırlanıyoruz ve en büyük gücümüz ulusal yeteneğimiz" açıklamasında bulundu.

BAE'nin ve Arap Yarımadası'nda ilk nükleer enerji santrali olacak Bereket'in, 5 bin 600 megavat kapasiteyle BAE'nin elektrik ihtiyacının yüzde 25'ini sağlaması planlanıyor.

Ekonomi Haberleri

Goldman Sachs'tan Türkiye ekonomisi analizi: 2026 yıl sonu enflasyon tahmini yükseltildi
SGK borç yapılandırmasında yeni dönem: Taksit süresi 72 aya çıkarıldı
Altın fiyatlarında İsviçre hareketliliği: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
İtalyan gazeteden Trump’a ağır manşet
Temmuz 2026 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Zam tablosunda senaryo netleşiyor